Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Embercsempészt és illegális bevándorlókat fogtak Bakonygyepesnél

2022. november 14. 15:02 // Forrás: police.hu
A Veszprém megyei rendőrök Ajka-Bakonygyepesnél állították meg a magyar rendszámú kistehergépkocsit – számolt be az akcióról honlapján a rendőrség.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Debreceni Osztályának jelzése alapján a járőrök hétfő délelőtt a 8-as számú főút 83. kilométerszelvényében, Ajka-Bakonygyepes belterületén állítottak meg egy magyar rendszámú kistehergépkocsit. A járművet egy 22 éves szír férfi vezette, és a jármű rakterében az egyenruhások 14 illegális bevándorlót találtak. A magukat szír és afgán állampolgárnak valló férfiak magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök elfogták és előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakísérésükről pedig a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.