Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
20°C

Szemléletformáló program a Veszprém-Balaton régió általános iskoláiban

2022. november 17. 11:25
A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosának felvezető programsorozataként, tavalyihoz hasonlóan idén is környezettudatos szemléletformálásra és alkotásra invitálja a HybridCycle csapata Veszprém megye 10 általános iskolájának diákjait.

Az idei évet Várpalotán a Vásárhelyi András Tagiskolában és Zircen a Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában kezdték. Azt követően Veszprémbe látogattak, a Hriszto Botev Általános Iskolába, majd a tótvázsonyi Padányi Katolikus Iskola Tótvázsonyi Tagiskolába.  A kreatív gyűjtés és workshop a következő hetekben Ajkán és Balatonfűzfőn folytatódik.

A trash art workshopok a kreatív újrahasznosítás módszerét használják a készségek fejlesztéséreA trash art workshopok a kreatív újrahasznosítás módszerét használják a készségek fejlesztésére

Az intézmények közösségi tereiben elhelyezett informatív, edukatív felületekkel ellátott gyűjtőpontokon kupakokat, valamint a hozzájuk tartozó PET-palackokat gyűjthetik a tanulók. A kupakok gyűjtése és az alkotás egy felületen történik; az előre elkészített, mozaikszerű táblán elhelyezett, különböző színű kupakok egy korábban meghatározott figyelemfelkeltő illusztrációt adnak ki. Az elkészült munka emlékezteti az iskolásokat a fenntarthatóság fontosságára, emellett az iskolák tereit is díszítik.

A gyűjtőpont átadásakor a diákok két tanóra hosszúságúra tervezett workshop során újrahasznosított alapanyagok felhasználásával kis használati tárgyakat, dekorációkat készítenek környezeti nevelők, animátorok segítségével.

Gyűjtőpont a veszprémi Hriszto Botev Általános IskolábanGyűjtőpont a veszprémi Hriszto Botev Általános Iskolában

A zöld gondolkodásra való nevelést nem lehet elég korán kezdeni! A tapasztalati tanulási módszert kreatív folyamattal kombinálják, amire a 2-6. osztályosok kifejezetten nyitottak, különösen akkor, ha azokat kreatív, játékos módon tudják elsajátítani. Olyan alapanyagokat használnak, melyek minden háztartásban megtalálhatóak (műanyag, papír, tetra pak, PET-palack, textilek, kartonok), majd ezekből használati tárgyakat, kiegészítőket, hangszereket, játékokat készítenek.

A kézügyességet és alkotókészséget is fejlesztő aktivitás során egy absztrakt témát ismertetnek meg, a fenntarthatósági gyakorlatok így sokkal jobban rögzülnek. Az informális és kötetlen workshopok lehetővé teszik a tanulók és a téma közötti személyes kapcsolat kialakulását, a közös alkotás során pedig megoszthatják egymással saját élményeiket, ötleteiket, tapasztalataikat.

Kreatív ötletelés után jöhet a készségfejlesztés, majd a megvalósításKreatív ötletelés után jöhet a készségfejlesztés, majd a megvalósítás

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia arroganciából is kapott egy kis ízelítőt a világ A francia „mi majd megmondjuk, hogy hogyan kell” sztereotípia kapott egy jókora muníciót. Ironikus módon pont maguktól a franciáktól, vagyis a párizsi olimpia szervezőbizottságától, akik a közel négyórás ceremónia alatt a francia szabadság eszményének bemutatását leginkább drag queenek vonaglásában tudták elképzelni. Közben néha a sportolókat is mutatták. ma 1:28 Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Pannon Egyetem Pannon Egyetem: a humán és reál tudományterületeken is voltak slágerszakok Reneszánszát éli a társadalomtudományok és bölcsész-képzések népszerűsége, de a reáltudományok slágerszakjai is őrzik előkelő helyüket a Pannon Egyetem kínálatában. A szerdai felvételi ponthatárok kihirdetése után most az egyetem vezetősége ismertette a számokat és statisztikákat, ahol kiderült az is, hogy milyen ösztöndíjjal segítik azokat, akik önköltséges képzésen tudják csak elkezdeni egyetemi tanulmányaikat. tegnap 16:06 A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendi postaládák kézzel írt pozitív üzenetekkel teltek meg péntek reggelre A herendieket péntek reggel igazán különleges és személyes meglepetés várta: egy helyi lakos pozitív üzenetekkel töltötte meg mindenki postaládáját. A szívből jövő gesztus nemcsak örömet okozott, hanem elindított egy hullámot a közösségi médiában is, ahol a város lakói megosztották egymással a kedves, kézzel írt pozitív megerősítéseket. tegnap 12:10 Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. 2024. július 25. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.