Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Csodálatos babaholmik dupla géz segítségével

2022. november 18. 10:37

A dupla géz anyag felhasználási módja igen széles. Mivel egy nagyon jól szellőző textilfajtáról van szó, előszeretettel használják lenge nyári ruhák, szoknyák és ingek varrásakor, ugyanakkor csodálatos babaholmik is készülhetnek belőle. Ismerkedj meg te is a dupla géz előnyös tulajdonságaival!

A dupla géz jellemzői

A dupla géz, vagy ismertebb nevén muszlin igen közkedvelt anyag a textiliparban, a méteráruboltok kínálatában mindig megtaláljuk. A K-ELME oldalán egyszínű és mintás dupla géz anyagból is bőséges a választék, így nem nehéz elképzelni, mi minden varrható belőlük.

A dupla rétegű kialakítás miatt bátran választhatjuk öltözékek alapanyagául is a dupla gézt, hiszen nem fog átlátszódni. A vastagsága alapján ez a textil kiválóan alkalmas nyári ruhák, szoknyák, ingek, takarók készítésére.

Rendkívül jól szellőzik, rugalmas és gyorsan szárad, vasalni sem kell - ezek a tulajdonságok máris ellenállhatatlanná teszik ezt a modern szövésű, perzseletlen fonalból készült vászonkötésű szövetet. Nem csoda, hogy annyi helyen használják fel.

Mivel olyan helyről származik, ahol az éjszakák és a nappalok is forrók, idehaza is ideális választás lehet minden, dupla gézből készült ruha a kánikulában. De a puhasága, szellőzése miatt a babaruhák és egyéb babaholmik varrásához is alkalmas. Nézzük is, mit lehet belőle létrehozni!

Babatakarók dupla gézből

Az egyik legegyszerűbb módja a dupla géz felhasználásának, ha babatakarót varrunk belőle. Ehhez nem kell nagy tudás, sem pedig extra kellékek. Ám, ha mégis elakadnánk, a K-ELME munkatársai szakértő segítséget is tudnak nyújtani, hozzájuk lehet bátran fordulni tanácsért.

A könnyű, nyári kis takaró elkészítéséhez érdemes mintás dupla gézt választani. Mivel az anyag kicsit összemegy a mosásban, a varrás előtt avassuk be, azaz mossuk ki 30 fokon! A széleit szegjük be, hogy az anyag foszlását elkerüljük!

Egy szép passzéval az oldalán csodás babatakaró készülhet belőle. Még jobban tesszük, ha béléssel készítjük, így az átmeneti időjárás során, illetve a hűvösebb éjszakákon is jó szolgálatot tesz. A töltéséhez antiallergén 100% poliésztert javaslunk. Az így készült babatakaró kellően meleg ahhoz, hogy megvédje a kisbabát a megfázástól, de izzadni nem fog alatta, mivel a muszlintakaró szellős.

Egyéb holmikhoz is jó a dupla géz

Valójában csak a képzeletünk szab határt, mi mindent varrhatunk ebből a kellemes tapintású anyagból. Ez a textilpelusok anyaga is, kifogók is készülhetnek belőle, hiszen a dupla géz nedvszívó képessége kiváló. Válassz valamilyen szép, mintás anyagot a babaholmik megvarrásához!

Nyálkendőnek is ideális: párosítsd frottír anyaggal, amely megakadályozza, hogy a nedvesség a gyerek ruhájára kerüljön. Varrj rá patentokat, amivel összefoghatod az anyag két végét! Fogzás idején akaszd a baba nyakába a kis kendőt, és ezzel rendszeresen meg tudod törölni a száját!

A dupla géz anyagú ruhák, holmik mosása 30 fokon történjen, szárítógépbe nem ajánlott őket tenni, de egyébként is gyorsan száradnak.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.