Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Szexuálisan közeledett rokonának gyermekéhez a megvádolt férfi

2022. november 21. 11:24 // Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség
Tizenkét év alatti, a befolyása alatt álló gyermek sérelmére, annak védekezésre képtelen állapotát kihasználva elkövetett szexuális erőszak bűntette és szeméremsértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprém Megyei Főügyészség egy 43 éves férfival szemben. Az elkövető 2021 nyarán szexuálisan közeledett rokona kislányához, majd 2022 májusában egy autóbuszjáraton viselkedett szeméremsértő módon.

A vádirat szerint az elkövető többször meglátogatta az egyik Veszprém megyei faluban élő unokatestvérét és annak családját, ahol több gyermek, köztük a sértett is nevelkedett.  Az elkövető az esti órákban ittasan érkezett a rokonaihoz, majd unokatestvérének férjével tovább italozott, beszélgetett, közben pedig ölébe ültette a kislányt, és a szülők figyelmetlenségét kihasználva, szeméremsértő módon viselkedett vele.

A vacsorát követően, a késő esti órákban az ittas vádlott a leánygyermekek szobájába ment és az ágyukra fekve elaludt. A gyerekek emiatt nem kérték meg, hogy menjen át a másik szobába, ahol már megágyaztak neki, hanem lefeküdtek mellé. A vádlott később kihasználta, hogy a kislány elaludt, és a kiszolgáltatott helyzetével visszaélve szexuális jellegű cselekményt végzett, melyre azonban a gyermek felébredt, és ijedten a szomszéd szobában tartózkodó szüleihez szaladt. A szülők számon akarták kérni a férfit, azonban azt látva, hogy alszik, úgy döntöttek, hogy reggel tisztázzák a történteket, a sértettet pedig a saját szobájukba vitték. A vádlott végül a kora hajnali órákban, amíg mindenki aludt, elhagyta a házat.

A férfi 2022. május 28-án, egy Veszprémből Zircre közlekedő autóbuszjáraton utazott, és egy fiatal lány közelébe, a busz hátsó üléssorába ült. Tudva, hogy a sértett rálát, szeméremsértő cselekményt végzett, amit akkor hagyott abba, amikor a lány előrement és a sofőrnek jelezte a történteket, majd a következő buszmegállóban leszállt a járműről.

Az ügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását, valamint a közügyek gyakorlásától történő határozott idejű és minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől történő végleges hatályú eltiltását indítványozta az elkövetőnek, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.