Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Kaszásné Lovasi Lívia és Takács-Kapot Ildikó az idei Hornig-díjasok

2022. november 22. 21:09
Kedden átadták a szociális területen dolgozók elismerésére létrehozott Hornig-díjat a Városházán.

A Hornig-díjat Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, vagy a szociálisan rászorulók támogatását vállaló civil szervezetekben, társadalmi szervezetekben tevékenykedő, Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére hozta létre és ítéli oda évről évre. 

A díj névadója Hornig Károly korábbi (1888-1917) veszprémi püspök, bíboros, aki veszprémi munkássága idején templomokat és iskolákat építtetett, valamint ő volt az, aki a barokk stílusú székesegyházat a ma ismert neoromán formájára építtette át. 

Az idei díjátadón Halmay Gábor, a Közjóléti Bizottság elnöke köszöntötte a szociális munkásokat, akikre büszke lehet a város. Kijelentette: fontosnak tartja, hogy a nehéz időszakokban kiváló és elhivatott szakemberekre támaszkodhatunk. 

Kaszásné Lovasi Lívia 1982-ben szerzett bőrdíszműves szakmunkás végzettséget a Bródy Imre Szakközépiskolában Ajkán, majd 2000-ben irodavezető tanfolyamot végzett. Ezt követően, 2001. március 3-án kezdett el dolgozni szociális területen, mégpedig a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény II. Idősek Otthonában, mint gazdasági ügyintéző. 2011-ben a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szerzett szociális munkás diplomát, majd mentálhigiénés munkatársként dolgozott.

A II. sz. Idősek Otthonát 2012. május 3. óta vezeti. Feladatai mellett nem feledkezett meg arról sem, hogy szakmailag jól felkészült legyen. 2016-ban szakvizsgázott időskorúak ellátásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban, majd 2020-ban a Semmelweis Egyetem által szervezett szociális ágazati mester vezetőképzés alapozó képzését is elvégezte. Munkáját mindig felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Szociális érzékenysége nagy türelemmel párosul. Kollégái számíthatnak munkájára és bizalommal támaszkodhatnak szakmai hozzáértésére. Türelemmel és figyelemmel fordul minden ellátott, hozzátartozó és munkatársa felé. Munkája folyamatosan tükrözi az ellátottak mindenkori igényeinek priorizálását.

Takács-Kapot Ildikó életének szerves része a közösségi munka. Praktikus gondolkodású, tettre kész, fáradhatatlan egyéniség, aki mögött színvonalas egyesület teremtő munka áll. A Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének vezetői posztját töltötte be 2001-2021 között, mely időszak alatt az egyesület a város egyik legnagyobb, sokszínű és fejlődő szervezetévé vált. Kezdetben 37 család alkotta az egyesületet, melynek létszáma jelenleg 578 regisztrált családra bővült. Ildikó amellett, hogy a szervezet meghatározó tagja, illetve elnöke, sok-sok önkéntes munkát is vállal a családokért.

Neki köszönhető, hogy évek óta sikeres pályázatok révén számos rászoruló család felnőtt és gyermek tagjai vehetnek részt az általa szervezett képzéseken, kirándulásokon, táborokon, illetve hagyományteremtő sport és közösségi rendezvényeken. Lelkesen támogatja és népszerűsíti a közösségi életet a fiatalok körében, ezzel növelve a napjainkra már formát is öltött Ifjúsági Tagozat létszámát is. Értékrendje példaértékű a családok előtt, véleményét kikérik, tanácsait szívesen fogadják. Számos előadást tart, amelyen a család minden generációja szívesen vesz részt. Eredményesen menedzseli és képviseli a családos célokat, eszméket, az anyai mellett az apai szerep fontosságát is hangsúlyozva.

Sok energiát fordít a rászoruló családok támogatására, illetve elkötelezetten dolgozik azért is, hogy a kismamák képzéseken vehessenek részt, mellyel a munkába történő visszatérésük válhat sikeressé. Bátran és rengeteg munka árán felvállalta és sikeresen koordinálta a Veszprémben otthon adó Nemzetközi Családkongresszust 2008-ban, majd 10 évvel később, 2018-ban is. Munkája, kitartása, a családokért való elkötelezettsége mindannyiunk számára példaértékű.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.