Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kaszásné Lovasi Lívia és Takács-Kapot Ildikó az idei Hornig-díjasok

2022. november 22. 21:09
Kedden átadták a szociális területen dolgozók elismerésére létrehozott Hornig-díjat a Városházán.

A Hornig-díjat Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátásban, vagy a szociálisan rászorulók támogatását vállaló civil szervezetekben, társadalmi szervezetekben tevékenykedő, Veszprémben kiemelkedő érdemeket szerzett személyek munkájának elismerésére hozta létre és ítéli oda évről évre. 

A díj névadója Hornig Károly korábbi (1888-1917) veszprémi püspök, bíboros, aki veszprémi munkássága idején templomokat és iskolákat építtetett, valamint ő volt az, aki a barokk stílusú székesegyházat a ma ismert neoromán formájára építtette át. 

Az idei díjátadón Halmay Gábor, a Közjóléti Bizottság elnöke köszöntötte a szociális munkásokat, akikre büszke lehet a város. Kijelentette: fontosnak tartja, hogy a nehéz időszakokban kiváló és elhivatott szakemberekre támaszkodhatunk. 

Kaszásné Lovasi Lívia 1982-ben szerzett bőrdíszműves szakmunkás végzettséget a Bródy Imre Szakközépiskolában Ajkán, majd 2000-ben irodavezető tanfolyamot végzett. Ezt követően, 2001. március 3-án kezdett el dolgozni szociális területen, mégpedig a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény II. Idősek Otthonában, mint gazdasági ügyintéző. 2011-ben a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán szerzett szociális munkás diplomát, majd mentálhigiénés munkatársként dolgozott.

A II. sz. Idősek Otthonát 2012. május 3. óta vezeti. Feladatai mellett nem feledkezett meg arról sem, hogy szakmailag jól felkészült legyen. 2016-ban szakvizsgázott időskorúak ellátásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalban, majd 2020-ban a Semmelweis Egyetem által szervezett szociális ágazati mester vezetőképzés alapozó képzését is elvégezte. Munkáját mindig felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Szociális érzékenysége nagy türelemmel párosul. Kollégái számíthatnak munkájára és bizalommal támaszkodhatnak szakmai hozzáértésére. Türelemmel és figyelemmel fordul minden ellátott, hozzátartozó és munkatársa felé. Munkája folyamatosan tükrözi az ellátottak mindenkori igényeinek priorizálását.

Takács-Kapot Ildikó életének szerves része a közösségi munka. Praktikus gondolkodású, tettre kész, fáradhatatlan egyéniség, aki mögött színvonalas egyesület teremtő munka áll. A Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének vezetői posztját töltötte be 2001-2021 között, mely időszak alatt az egyesület a város egyik legnagyobb, sokszínű és fejlődő szervezetévé vált. Kezdetben 37 család alkotta az egyesületet, melynek létszáma jelenleg 578 regisztrált családra bővült. Ildikó amellett, hogy a szervezet meghatározó tagja, illetve elnöke, sok-sok önkéntes munkát is vállal a családokért.

Neki köszönhető, hogy évek óta sikeres pályázatok révén számos rászoruló család felnőtt és gyermek tagjai vehetnek részt az általa szervezett képzéseken, kirándulásokon, táborokon, illetve hagyományteremtő sport és közösségi rendezvényeken. Lelkesen támogatja és népszerűsíti a közösségi életet a fiatalok körében, ezzel növelve a napjainkra már formát is öltött Ifjúsági Tagozat létszámát is. Értékrendje példaértékű a családok előtt, véleményét kikérik, tanácsait szívesen fogadják. Számos előadást tart, amelyen a család minden generációja szívesen vesz részt. Eredményesen menedzseli és képviseli a családos célokat, eszméket, az anyai mellett az apai szerep fontosságát is hangsúlyozva.

Sok energiát fordít a rászoruló családok támogatására, illetve elkötelezetten dolgozik azért is, hogy a kismamák képzéseken vehessenek részt, mellyel a munkába történő visszatérésük válhat sikeressé. Bátran és rengeteg munka árán felvállalta és sikeresen koordinálta a Veszprémben otthon adó Nemzetközi Családkongresszust 2008-ban, majd 10 évvel később, 2018-ban is. Munkája, kitartása, a családokért való elkötelezettsége mindannyiunk számára példaértékű.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18 Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz Költségvetés 2024: a Fidesz-KDNP biztosan igennel szavaz 2024 a veszprémiek éve lesz a költségvetés alapján is, melyről csütörtökön dönt a közgyűlés. A Fidesz-KDNP frakciója már biztosan támogatni fogja a tervezetet. 2024. február 27. 15:04 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje választás 2024 Hartmann Ferenc a (majdnem) teljes ellenzék közös polgármester-jelöltje Dobrev Klára személyesen és a nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció, valamint majdnem az összes ellenzéki párt felsorakozott Hartmann Ferenc, veszprémi szocialista képviselő mögött az önkormányzati választáson, aki így Porga Gyula újabb kihívójaként jelent meg. A hétfői bejelentésen szinte nem volt olyan ellenzéki pecsét, amit ne akartak volna Hartmanra ragasztani, miközben ő egy egyszerű szociális programot hirdetett meg Veszprémben. 2024. február 27. 3:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.