Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy órán belül két vadgázolás is történt megyénkben

2022. november 22. 13:54
Hétfő délután egy óra leforgása alatt két baleset is történt megyénkben az úttestre rohanó vadak miatt – számolt be közösségi felületén a rendőrség.

Egy 41 éves balatonkenesei hölgy nem sokkal öt óra előtt Papkeszi felől Balatonkenese irányába tartott autójával, amikor egy őz megpróbált átfutni az úttesten járműve előtt. A sofőr azonnal fékezett, azonban az ütközést már nem tudta elkerülni, és elütötte az állatot.

Egy 40 éves veszprémi autós elé pedig aznap fél hat körül a 77-es számú főúton, Tapolca határában ugrott egy szarvas. A sofőr ebben az esetben is elütötte a vadat, mely az ütközés következtében nem pusztult el, hanem továbbfutott az erdőbe. Mindkét balesetben a személygépkocsik megrongálódtak.

Illusztráció: Martin Arusalu / UnsplashIllusztráció: Martin Arusalu / Unsplash

A rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy – főleg lakott területen kívül – mindig számítsanak az utakon vadállatok megjelenésére. Ha meglátják azokat, azonnal lassítsanak! Ha egy őzet vagy szarvast pillantanak meg, számítsanak többre is! Általában ezek az állatok csoportokba verődnek.  Ha a vadállat már az úttesten van, dudáljon! A fényszóróba nézve nem biztos, hogy látják a járművet, a hangjelzés segíthet nekik, hogy tudják, merről jön a veszély. Vigyázzon azonban, ha az állat nem az úton áll – lehet, hogy a hangtól megriad és pont a kocsi elé ugrik!

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.