2022. december 2.
//
Melinda névnap

A mai fiatalok már nem munkahelyet, hanem hivatást keresnek

A tegnap irányai már rég nem felelnek meg azoknak a fiataloknak, akiknek most kell dönteniük a jövőjüket és a szakmaválasztásukat illetően. De mi az, amire ebben a kusza, folyamatosan változó környezetben is támaszkodhatnak?

Az általános iskolák tanulói és szüleik számára tartott nyílt napot a Veszprémi Szakképzési Centrum Táncsics Mihály Technikuma kedden, amivel párhuzamosan az iskola diákjai pályaorientációs napon vehettek részt Magyarország és Veszprém vezető cégeinek vendégségében, valamint a Családbarát Magyarország Központ által megvalósított Családbarát ország projekt keretében a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai, Ruppert Petra coach és Hartyáni-de Dubois Krisztián tanácsadó tartottak kerekasztal beszélgetést a rendész, szépész és építész szakos tanulóknak.

A következő időszak ugyanis bőven tartogathat buktatókat, amikor ki kell lépni az iskola falai közül és a munka világában kell helyt állni. Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője ugyanakkor mint munkáltató és édesanya is azt vallja, a fiataloknak nem kell aggódniuk: a jövő sokfajta szépséget tartogat még számukra, még ha most vannak is kétségeik azt illetően, merre menjenek, mivel foglalkozzanak. Egyetlen döntés sem végleges, mindig lehet módosítani, sőt, a mai előrejelzések szerint ez szinte biztosra vehető.

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, Hartyáni-de Dubois KrisztiánDr. Szuromi-Kovács Ágnes, Hartyáni-de Dubois Krisztián

De mire is érdemes odafigyelni, hogy lehetőleg azért kikerüljék a fiatalok a buktatókat? A legfontosabb tényező – ahogy az élet más területein is – még mindig az önismeret. Rábai Veronika, az Iparkamara szakképzési osztályvezetője elmondta, tapasztalataik azt mutatják, a szülői ráhatás még mindig sokat nyom a latban, amikor a diákok pályát választanak, és ritkán látnak valódi elhivatottságot, célirányosságot náluk. Pedig, bár egy szakmával ma nem igen lehet mellé lőni, nagyon fontos, hogy a fiatalok belső indíttatásból tegyék le voksukat egy-egy képzés, szakma mellett, tisztában legyenek a készségeikkel, képességeikkel és vágyaikkal, amit folyamatosan igyekeznek is hangsúlyozni a nekik szervezett programokon, például az önismereti táborokban.

Elengedhetetlen, hogy megismerjük a saját gyengeségeinket és erősségeinket, mert mindkettő kulcsfontosságú, és előfordulhat, hogy ami bizonyos körülmények között hátránynak tűnik, az máshol előny, illetve vice versa. Az iskolában például gyakran elismerik azokat a jó tanulókat, akik színötösök, ám nekik tudniuk kell, hogy maximalizmusukkal inkább alkalmazottként fognak boldogulni, míg az a diák, aki úgy megy neki egy feladatnak, hogy győzni akar, de elégedett lesz a kettessel is, ideális vállalkozó jelölt.

Azt sem szabad elfelejteniük a mai fiataloknak, hogy Z generációsként határozottan van egy nagy erősségük: sokkal gyorsabban döntenek, mint elődeik. Márpedig az, hogy mit tanulunk, hol dolgozunk, kinek mit nézünk el a munkahelyen, mind-mind egy döntés. És aki önazonos, hosszú távon tud jó döntéseket hozni – világított rá Ruppert Petra pályaorientációs coach.

De hogy válhatunk önazonossá? Miként lehet szert tenni valódi önismeretre? Csendben, ha alámerülünk a saját gondolatainkba, és nem hagyjuk, hogy a közösségi média, mások csillogónak tűnő élete befolyásoljon bennünket. Tegyünk fel magunknak kérdéseket: mi az a három tulajdonság, ami engem jellemez? Keressünk online teszteket, információkat a minket érdeklő pályáról. Ez abban is segít például, hogy lássuk, alkalmasak vagyunk-e egyáltalán a kinézett pályára. Lehet, hogy rendőrnek például nem lennénk jók, mert hiába tartjuk érdekesnek a szakmát, nem vagyunk eléggé közösségi emberek, de az informatikai tudásunk nagy, amivel már elhelyezkedhetünk informatikusként a rendészetnél.

Rábai VeronikaRábai Veronika

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes szerint érdemes lehet a barátok, szülők véleményét is kikérni, ők hogyan látnak bennünket, hiszen hajlamosak vagyunk néha torz tükrön át nézni magunkat.

Ha pedig rátaláltunk arra, ami iránt valós lelkesedést érzünk, amit igazán hivatásunknak érzünk – hiszen a mai fiataloknak inkább hivatást kell keresniük, nem csupán munkahelyet –, ne hagyjuk magunkat eltántorítani. Hartyáni-de Dubois Krisztián szerint ez azt is jelenti, hogy bele kell állni a harcokba a szülőkkel, őszinte beszélgetéseket kell folytatni velük, amiben a hasonló utat már megjárt kortársak támogatása sokat segíthet.

Önismeretre szert tenni, önazonosnak lenni azonban nemcsak azért fontos, mert a belülről jövő motiváció mindig tartósabb, mint a külső, hanem azért is, mert a HR-esek nagyon gyakran már elsősorban a soft skillek, a kompetenciák alapján szűrik az önéletrajzokat. Persze a végzettség is számít, de aminek döntő szerepe van Dr. Szuromi-Kovács Ágnes szerint, az a rugalmasság és a nyitott hozzáállás, hogy hajlandóak vagyunk-e elkötelezetten végezni a feladatunkat.

A munkaadók visszajelzései alapján ebben azért még van mit tanulniuk a fiataloknak: leginkább a kitartást és az elhivatottságot hiányolják a friss munkavállalóktól. Ma könnyű azt hinni, hogy semmi munkával is hihetetlenül meg lehet gazdagodni, a gyakorlat azonban még mindig mást mutat: az előrejutásért igenis meg kell dolgozni. Ehhez pedig nagyobb alkalmazkodóképességre is szükség van.

A Családbarát ország projekt fő célja a családbarát szemlélet beemelése a közgondolkodásba. Stratégiai cél, hogy társadalmunkban megerősödjön és általánossá váljon a családbarát értékrend az élet minden színterén: a munkahelyeken, a szolgáltatások igénybevételénél vagy épp a közbeszédben. A projekt részeként a családokra és családbarát attitűdökre vonatkozó kutatások mellett szakmai képzések és oktatási tevékenység is megvalósul. Ide tartozik például a pályaorientációs edukáció, melyben a pályaválasztás három legfontosabb szereplőjét igyekeznek segíteni egy programcsomaggal: a pedagógusoknak módszertant és képzést kínálnak, a szülőknek workshopokat, képzéseket és kerekasztal beszélgetéseket indítanak, míg a diákoknak pénzügyi tudatosság témában tartanak foglalkozásokat. - csalad.hu

Bertalan Melinda
Domján Attila

További cikkek

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
A húsvéti szentmisével nyitja meg kapuit a székesegyház
Bár a várban található egyházi épületek felújítása csak 2025-ben készül el, az Európa Kulturális Fővárosa évben szinte minden munkálatot szüneteltetnek majd.
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Nyugodtabban fordult rá Veszprém az adventi időszakra
Persze minden relatív, az is, hogy november mennyire volt nyugodt, de az tény, hogy az októberi energiaválsággal kapcsolatos korlátozások után novembert már inkább az építkezések, programok és néhány meglepő sporteredmény jellemezte. Havi hírösszefoglalónkban felidézzük ezeket.
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
Nem csökken a karácsonyi fenyők forgalma egy felmérés szerint
A drágulás ellenére sem csökken a karácsonyi fenyők forgalma, főképp a nagyobb és drágább fákat keresik majd a vevők - közölte az MTI-vel csütörtökön az Agroinform.
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
A nemzeti konzultáció az egyik válasz az elhibázott brüsszeli szankciókra
Az elhibázott brüsszeli szankciókról és a magyar kormány erre adott válaszairól tartott közös sajtótájékoztatót Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán délután Veszprémben. A sajtótájékoztatón bemutatták a legújabb nemzeti konzultáció témaköreit is, valamint kiderült, miért fontos az, hogy minél többen részt vegyenek a kitöltésében.