Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Év végi pályázatdömping az Európa Kulturális Fővárosa programban

2022. november 28. 10:51

A Veszprém és a régió kulturális életének megerősítéséért nyújtott eddigi támogatásait, a felkészülési évben végzett eddigi tevékenységeit koronázza meg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program: a 2022 negyedik negyedévében még nyitott pályázataival összesen valamivel több mint 1 milliárd forintnyi keretösszeg áll rendelkezésre konferenciaszervezés, járásközponti kiemelt rendezvények, kulturális események és utcaképfejlesztési tervek megvalósítására. A sikeres pályázatok érdekében a pályázat kiírója előzetes konzultációs lehetőséget biztosít.

 

Konferencia program pályázat

Jelen pályázat keretében a VEB2023 Zrt. támogatni kívánja, hogy az EKF tématerületek neves szakértői, nemzetközi érdeklődésre számot tartó képviselői, neves szakmai grémiumai, illetve hagyományos és magas színvonalú szakmai rendezvényei is bekapcsolódhassanak a 2023-as programévbe. Ennek érdekében a pályázóktól olyan programterveket várnak, amelyek a pályázati kiírásban meghatározott munkaformák mentén minél szélesebb körben kapcsolják össze a szakmai közönséget, tudományos-művészeti eredményeket és az érdeklődő nagyközönséget.

Benyújtási határidő: 2022. december 7. éjfél

Keretösszeg: 100.000.000 Ft

Pályázati információ: Konferencia Program | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

 

Napi betevő pályázat

A felhívás célja olyan kulturális események megvalósulásának elősegítése, melyek előadói kiemelkedő relevanciával bírnak a hazai és a nemzetközi kulturális szintérben, művészetük minőségével és annak elismertségével komoly hozzáadott értéket képviselnek a VEB2023 EKF program éves kínálatában, méltóak az UNESCO „Zene városa” címhez, és hírértékük képes túlmutatni a rendezvény falain.

Benyújtási határidő: 2022. december 20. éjfél

Keretösszeg: 100.000.000 Ft

Pályázati információ: Pályázati felhívások | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

 

Utcaképfejlesztési program és Utcaképfejlesztés újra pályázat

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az Utcakép Fejlesztési Programmal hozzá kíván járulni azon szolgáltatások és programok beindításához, fejlesztéséhez, amelyek a város méretei és fogyasztói struktúrája miatt nyilvánvaló kockázatot hordoznak, azonban induló támogatást követően középtávon is már fenntarthatóan és eredményesen képesek működni. Figyelem! Két felhívásban, két különböző típusú fejlesztésben pályázhatók az Utcakép Fejlesztési Program forrásai!

Benyújtási határidő: 2022. december 31.

A beérkező pályázatok bírálata folyamatos, keretkimerülés esetén a benyújtást a Támogató a meghirdetetett határidő előtt lezárhatja.

Keretösszeg összesen a két felhívásban: 345.000.000 Ft

Pályázati információ: Utcakép Fejlesztési Program és Utcakép Fejlesztés Újra | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

 

Járásközpontok kiemelt pályázatai

E támogatás célja egyértelműen az, hogy 2023-as programévben a járásközpontok mindegyike legalább egy olyan, nagy tömegeket megmozgató kulturális rendezvényt szervezzen az EKF program jegyében, amely mind a helyi és régiós lakosság, mind pedig az ide látogató turisták számára valódi EKF élményt nyújthat.

Benyújtási határidő: 2023. január 31. éjfél

Keretösszeg: 550.000.000 Ft

Pályázati információ: Pályázati felhívások | Veszprém-Balaton 2023 (veszprembalaton2023.hu)

 

Idén még várható egy bor-és gasztrokultúra, illetve egy sport tematikájú felhívás.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.