2023. február 3.
//
Balázs névnap

Kirabolta ismerősét

2022. november 28. 13:48
Veszprémi Rendőrkapitányság
Vitába keveredtek, majd kirabolta ismerősét egy férfi szombaton Veszprémben.

Egy 26 éves várpalotai férfi szombaton 16 óra körül Veszprémben szóváltásba keveredett egyik ismerősével. A vita hevében megfenyegette a sértettet, ha nem adja neki oda a nála lévő pénzt, akkor bántalmazni fogja. Erre a sértett el akart futni a helyszínről, azonban az elkövető utánakapott, megragadta a kabátját, és kivette a zsebéből a mobiltelefonját, valamint tízezer forintot. Ezután tettes még ütötte, rúgta a sértettet, a telefont pedig a földhöz vágta, és az összetört készüléket a csatornába dobta. A bántalmazó 39 éves élettársa végig jelen volt a cselekmény elkövetésekor és támogatta a férfit.

A rendőrök a bejelentést követő rövid időn belül elfogták a párt, majd előállították őket a Veszprémi Rendőrkapitányságra. A nyomozók őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként kihallgatták mindkét személyt és az illetékes ügyészségen kezdeményezték letartóztatásuk indítványozását.
Ellenük rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás – közölte a Veszprémi Rendőrkapitányság. 

vehir.hu