Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Jendrás és közgázos diákok közösen hangolódnak az ünnepekre

2022. december 12. 16:20
A tanárok és diákok részvételével közös adventi műsorokkal kedveskednek egymásnak a jendrassikos és közgázos diákok. A két iskola jelenleg egy épületben működik Veszprémben, a fenntartó Veszprémi Szakképzési Centrum ezzel is jelentős költségeket spórol meg az energiaválság idején, a kényszerhelyzetet viszont közösségépítésre is tudja használni a két intézmény.

Hétfőn már harmadik alkalommal gyűltek össze a Veszprém Szakképzési Centrum két iskolájának, a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumnak, valamint a Jendrassik-Venesz Technikumnak a diákjai és pedagógusai utóbbi intézmény aulájában, hogy különböző karácsonyi műsorszámokkal szórakoztassák egymást az adventi időszakban.

Az előadások ötletét nemrég a Jendrassik-Venesz Technikumban életre hívott „Támogató iskola” projekt csapata fogalmazta meg először és Mártony Zsuzsanna vezetésével valósították meg, ebben a projektben a diákok és tanárok közösen szerveznek olyan programokat, amelyek mind a pedagógusoknak, mind a diákoknak segítenek a közösségépítésében és a hétköznapi monotonitáson való túllépésben.

Ráadásul jelenleg a két iskola egy épületben, a Március 15. utcai Jendrassikban működik, a fenntartó így igyekszik az energiaválság okozta pluszköltségeket visszafogni, a mostani helyzet pedig lehetőséget teremtett a fiatalok közösségépítésére.

Szabó Zoltán, a VSZC Jendrassik-Venesz Technikum igazgatója rövid köszöntőjében úgy fogalmazott, az adventi időszaknak a fele már eltelt, de még elég idő van, hogy mindenki felkészítse a lelkét az ünnepre és bepótolja azt, amivel eddig elmaradt.

Az adventi műsorok egyébként már az első gyertya meggyújtásakor elkezdődtek december elején és azóta minden hétfőn rövid, 15-20 perces programokkal lépnek fel a diákok és oktatók egymás előtt, nem volt ez másképpen a harmadik vasárnapot követő tanítási napon sem.

Ez alkalomból négy előadást láthattak az iskola aulájában, Kerti Lili, jendrás diák Sík Sándor, A napkeleti bölcsek című versét adta elő, majd Kuti Gergely, közgázos diák a Ha hallod a harangok hangját című dalt énekelte el.

Utána Nagy Noel Nody előadásában hallhatták az összegyűltek Assisi Szent Ferenc imáját, végül az egyik közgázos oktató, Nagy Péter a Lekapcsolom a villanyt a fejemben című dalt adta elő gitárkísérettel.

Az ünnepséget hétfőn megtekintette Pap Máté, a Veszprémi Szakképzési Centrum kancellárja és Kavalecz Gábor, főigazgató is, utóbbi portálunknak elmondta, igyekeznek nem csak különálló iskolákban gondolkodni, hanem centrum szinten dolgozni azért, hogy minden hozzájuk tartozó iskolában megteremtsék a magas szintű oktatást és a jó közösségi életet, ebben a nehezebb időszakban pedig az ilyen kezdeményezések sokat segítenek ebben a céljukban.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.