Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egyetemisták sétáltathatják a menhelyen gondozott kutyákat

2022. december 13. 14:15 // Forrás: Fotók: Ovádi Péter / Facebook
A testnevelésóra kereteiben nyílik lehetőségük az állatmenhelyeken élő kutyákkal foglalkozni a Pannon Egyetem hallgatóinak.

A hallgatói kezdeményezést felkarolta az Testnevelési és Sport Intézet és a Pannon Egyetem vezetése is. Mint azt Csillag Zsolttól, az egyetem kancellárjától megtudtuk, az egyetemen a mai napig kötelező a testnevelés, ennek keretében több mint ötven sportág közül választhatnak a hallgatók – ez a lista egészült ki a kutyafuttatással, vagyis a fiatalok testnevelés aláírásért cserébe segédkezhetnek az állatok ellátásában. 

Az Állatvédő Egyesület telephelyén teljes kapacitással dolgoznak, nyolc kutyát gondoznak, így elkél a segítség – mondta el Böröczky Veronika, az egyesület elnöke. Hozzátette: az állatoknak is jót tesz, ha több emberrel érintkeznek, a menhely dolgozóinak is nagy segítség, ha a kutyasétáltatásra szánt időt egyéb munkálatokra is fordíthatják, és persze a hallgatók egészségét is erősíti, ha kint, a város szélén, tiszta, friss levegőn mozoghatnak.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos megköszönte a hallgatóknak az ötletet és az egyetemnek a nyitott hozzáállást. Mint mondta, ha a jelenlegi fiatalok így állnak a kérdéshez, talán a jövőben az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek is kevesebb feladatuk lesz. Hozzátette: bízik abban, hogy a veszprémi példát az országban másutt is követik majd.

Az egyetemisták adománygyűjtéssel is segítettek az egyesületnek.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.