2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Gyerekek készítettek karácsonyi ajándékot az állatkert lakóinak

A veszprémi állatkert lakói közül két majomcsapat is megkapta a karácsonyi ajándékát, ünnepi csomagolással befedve, meglepetésként a kifutójukon. Mikulás és Jézuska helyett viszont helyi óvodások állították össze és adták át ezeket a csomagokat szerdán délelőtt.

Már egy évtizede hagyomány a veszprémi állatkertben, hogy advent idején helyi óvodásokat hívnak, hogy az ő segítségükkel ajándékozzanak meg néhány közkedvelt állatkerti lakót ízletes falatokkal. Idén a Ringató Óvodából érkeztek gyerekek a gyűrűsfarkú makik és a zászlósfarkú kolobuszok házába, ahol a majmok már a program elejétől érdeklődve figyelték az üvegfalon túl zajló eseményeket.

Az állatkert ezzel az akciójával nem titkoltan szeretné megismertetni a legkisebbekkel a gondos állattartás rejtelmeit és bevezetni őket az állatkert mindennapjaiba. Ezért, a vadaspark dolgozói már előre összekészítették azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amiket leginkább szeretnek ezek a majmok, a kisgyerekek aztán dobozokba rendezve, majd ezeket karácsonyi csomagolópapírba burkolva készítették el a végleges ajándékokat.

Török László, az állatkert igazgatója portálunknak elárulta, a tapasztalatok szerint a banánnak örülnek legjobban ezek az egzotikus állatok, de mellette almával salátával is készültek.

A Ringató Óvodában egyébként kiemelten nagy figyelmet szentelnek az állatvédelem témájának, erről Csik Éva, óvónő beszélt portálunknak, aki hozzátette, az óvodában is javában készülnek a karácsonyra, de az állatkerti látogatást különösen nagy örömmel várták a gyerekek.

Az ajándékcsomagok elkészítése után az állatkert gondozóival közösen vitték be a majmok kifutójára a dobozokat a gyerekek, ahol aztán pár perc múlva már a makik és a kolobuszok bontogatták azokat.

Az igazgatótól megtudtuk, az ünnepek alatt ugyanúgy nyitva lesz az állatkert, ráadásul kiemelt kedvezmények mellett lehet majd látogatni, az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig a legtöbb állatházban a hideg ellenére is meg lehet tekinteni a különböző földrészek egzotikus állatait.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.