Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
5°C

Lakossági izzócsere-program indul hamarosan

2022. december 16. 14:43
Lakossági izzócsere programot hirdet az önkormányzat és a CYEB Energiamegoldások Kft.

A program ötletével a cég kereste meg az önkormányzatot, céljuk pedig az, hogy a háztartásokban található hagyományos izzókat LED-alapúakra cseréljék, ezzel ugyanis jelentős energiamegtakarítást lehet elérni.

A program résztvevői meghatározott feltételek mellett ingyenesen juthatnak LED égőkhöz és cserélhetik le a háztartásaikban található régi izzókat új, korszerű LED fényforrásokra, ezek szétosztásában az önkormányzat nyújt segítséget. A jelentkezés pontos feltételeit a későbbiekben ismertetik majd. Várhatóan tavasszal, kijelölt cserepontokon lehet majd az ingyenes izzókhoz hozzájutni. 

Minderről csütörtökön döntött a közgyűlés. Brányi Mária alpolgármester elmondta: az ingyenes izzókat a cég biztosítja, az önkormányzat a program kommunikációjáért és a logisztikáért felel majd. A CYEB Kft. több környékbeli megyeszékhelyen – például Győrben és Székesfehérváron – is nagy sikerrel működteti ezt a programot. Az ingyenes izzók mellett az online regisztrációs felület azt is pontosan kiszámolja a lakosoknak, hogy a cserével mekkora megtakarítást érhetnek el.

A jelentkezés feltételeiről és részleteiről a program indulásakor mi is beszámolunk majd.  

vehir.hu
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Mégis marad a városban cserebere pont VKSZ Zrt Mégis marad a városban cserebere pont Az utóbbi napokban nagy visszhangott váltott ki Veszprém felelős gondolkodású lakosai körében az, hogy a VKSZ Zrt. bejelentette: felszámolja a Cholnoky úton lévő cserebere pontot, mivel az elmúlt időszakban már kezelhetetlenné vált a helyzet azzal, hogy páran hulladéklerakónak kezdték használni az amúgy a körforgásos gazdaságot erősíteni hivatott pontot. A VKSZ Zrt. az emberek igényére reagálva most bejelentette, hogy nem kell elbúcsúzni a kezdeményezéstől, az új helyszínen folytathatja a működését hamarosan. 2024. március 14. 11:30 Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz Mégsem volt elég érett Veszprém a cserebere ponthoz A VKSZ Zrt. jelenlegi helyén felszámolja és átgonolja jövőbeni működését az alig fél éve működő swop-boxnak, azaz cserebere pontnak, ami a körforgásos gazdaságot hivatott volna erősíteni Veszprémben. 2024. március 12. 10:11 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.