Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub

2022. december 21. 15:11
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.

Az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület a lakótelepi fiatalok számára változatos kulturális és művészeti programokat biztosít a Napsugár Klubban már hosszú ideje. A programok szervezése 2022 márciusától indultak, és 2022. december végéig tartottak a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program Kulturális-Művészeti Programok Támogatása című pályázatának köszönhetően.

A programok megvalósítása mellett folyamatosan zajlik a gyerekek, fiatalok motiválása, nyitottá tétele, érzékenyítése a kultúra és művészet iránti befogadásra. A mindenki számára nyitott és ingyenes programkínálatban a kulturális és művészeti edukáción belül a fő hangsúlyt az élmény alapú módszerek alkalmazása kapja, amelyen keresztül a résztvevők sikerélményhez juthatnak, és kreatív adottságaik felszínre kerülhetnek.

A pályázat lezárásával a programok nem szűnnek meg, jövőre is folytatódnak más színes programokkal kiegészítve a repertoárt, amely szintén a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program pályázata útján fog megvalósulni.

2022-ben az alábbi kulturális, művészeti programok valósultak meg:

Hetente 1 kreatív pályázatot hirdettek különböző témakörökben, amely során a legjobb alkotások készítőinek hetente páros mozijegy járt ajándékba. A heti két kreatív foglalkozásból az egyiken a meghirdetett pályázatra készültek, a másikon különböző témájú foglalkozások zajlottak. A heti felolvasó délutánokon különböző költeményeket, novellákat, regényből való részleteket olvastak egymásnak, a drámapedagógia és a meseterápia 24-24 alkalommal valósultak meg. Havi zenés interaktív foglalkozásokat szerveztek, amely során meghívták Likó Marcellt, a Vad Fruttik frontemberét, a Kale lulugyi autentikus roma zenekart, Franczia Dani tartott örömdobolást, Grubits Gergely a handpan hangzását ismertette meg a résztvevőkkel, a Zene-bona zenekar, és a Hősök zenekar tagjai jöttek el a gyerekekhez. A roma autentikus zene- és kultúraismereti foglalkozás állandó vendége a Fláre beás zenekar, akik havonta látogattak el a klubba zenélni, táncolni, és a roma hagyományokról beszélgetni.

Tematikus napokat havonta szerveztek, ahol egy-egy művészeti alkotás bemutatására került sor, az Életutak program szintén havonta került megvalósításra egy-egy példaképnek számító személy életútjával való megismerkedéssel.

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola és a Cirkollektív cirkuszpedagógiai csapatának önkéntesei által tartott „Önkéntes művészet” című foglalkozások, valamint  a „Légy Te a művészet alanya” című fotózás, portrék készítése is havonta valósultak meg.

Élményszínházukban a Nézőművészeti Kft. beszélgetéssel egybekötött gondolatébresztő tantermi színházi előadásai 11 alkalommal valósultak meg az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A programokon márciustól november végéig több, mint 150 fő vett részt, a programlátogatások száma közel 3000.

A decemberi utolsó programon a Napsugár klubban járt a Hősök zenekarból Eckü és Mentha, akik maguk is lakótelepen nőttek fel, akárcsak a Napsugár Klub gyermekei. A gyerekekkel nagyon közvetlenek voltak, beszélgettek velük zenéről, szövegről, gyerekkorról, iskoláról, tanulásról, célokról, értékekről, és még szelfizésre, vagy közös fotó készítésére is adtak lehetőséget. A gyerekekkel közösen dalszöveget írtak, és "... így született meg a Haszkovó trap...".

vehir.hu
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49 Karikó Katalin diákévei a Lovassyban Karikó Katalin diákévei a Lovassyban A Nobel-díjas magyar biokémikus diákéveinek dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit, elismeréseit is megmutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott kiállítás a Lovassy László Gimnáziumban. tegnap 15:35 Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kérik balatoni önkormányzatok a nagyvadak és a varjak miatt Az agrárminiszter segítségét kéri az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) a nagyvadállomány bel- és külterületi elszaporodása, valamint a varjak túlszaporodása miatt - közölte a szövetség társelnöke hétfőn. 2023. november 27. 13:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.