Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Befejeződött a Völgyhíd tér és a viadukt felújítása

2022. december 19. 15:21
Elkészült a kivitelező a viadukt és a Völgyhíd tér felújításával is Veszprémben, így már egészen a csatári elágazótól a Jeruzsálemhegyig megújult útburkolaton lehet közlekedni.

A beruházásokról hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor, valamint a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője, Kovács Zoltán.

A képviselő elmondta, amikor a Pápai út útburkolatát, valamint járdaszakaszát megcsinálták, a lakosok közül többen is megkeresték azzal, hogy bár örülnek a fejlesztésnek, de teljes felújításról csak akkor lehet majd beszélni, amikor elkészül a Völgyhíd tér és a viadukt is, mint a Pápai út folytatása.

Ezeket a beruházásokat a város a Modern Városok Program részeként a belterületi útfejlesztési csomagból finanszírozta állami támogatásból és december elején lett kész a két szakasz teljesen.

Kovács Zoltán a műszaki paraméterek kapcsán kifejtette, a tér felújítása bruttó 85 millió forint, míg a völgyhíd bruttó 150 millió forint volt.

A viadukton főleg dilatációs szerkezetet újították meg, megoldották a járdák sóvédelmét, orvosolták a vízelvezetési problémákat, valamint új burkolatot is kapott, valamint több kisebb javítást is elvégeztek.

A Völgyhíd térnél egy 140 méteres szakasz újult meg, itt az úttest felújítása mellett szintén megcsinálták a járdákat, valamint a buszmegállót is felújították.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Elkezdődnek az útfelújítások Csatáron Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy az alábbi Csatár-hegyi szakaszokon kezdi meg az útfelújítást a Strabag. 2024. március 22. 14:07 Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt útfelújítás Elkezdődött a Szent István utca felújítása, az autósoknak érdemes a völgyhídon kikerülni a szakaszt A város megoldja a csapadékvíz elvezetését, felújítják a járdát, a közvilágítást, felfestik a parkolóhelyeket és persze új burkolatot is kap a Szent István utca közel félkilométeres szakaszon. A nagyobb lezárások jövő héten kezdődnek, a munkákkal pedig szeptemberig végeznek teljesen – tudtuk meg a csütörtök délután tartott sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármestertől. 2024. március 21. 16:02 Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.