Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
26°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
26°C

Befejeződött a Völgyhíd tér és a viadukt felújítása

2022. december 19. 15:21
Elkészült a kivitelező a viadukt és a Völgyhíd tér felújításával is Veszprémben, így már egészen a csatári elágazótól a Jeruzsálemhegyig megújult útburkolaton lehet közlekedni.

A beruházásokról hétfő reggel tartott sajtótájékoztatót a városrész önkormányzati képviselője, Halmay Gábor, valamint a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője, Kovács Zoltán.

A képviselő elmondta, amikor a Pápai út útburkolatát, valamint járdaszakaszát megcsinálták, a lakosok közül többen is megkeresték azzal, hogy bár örülnek a fejlesztésnek, de teljes felújításról csak akkor lehet majd beszélni, amikor elkészül a Völgyhíd tér és a viadukt is, mint a Pápai út folytatása.

Ezeket a beruházásokat a város a Modern Városok Program részeként a belterületi útfejlesztési csomagból finanszírozta állami támogatásból és december elején lett kész a két szakasz teljesen.

Kovács Zoltán a műszaki paraméterek kapcsán kifejtette, a tér felújítása bruttó 85 millió forint, míg a völgyhíd bruttó 150 millió forint volt.

A viadukton főleg dilatációs szerkezetet újították meg, megoldották a járdák sóvédelmét, orvosolták a vízelvezetési problémákat, valamint új burkolatot is kapott, valamint több kisebb javítást is elvégeztek.

A Völgyhíd térnél egy 140 méteres szakasz újult meg, itt az úttest felújítása mellett szintén megcsinálták a járdákat, valamint a buszmegállót is felújították.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.