Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Cheerleadingben is csúcsra érne a korábbi Európa- és világbajnok

2022. december 26. 9:44
A veszprémi születésű Raffai Bíbor még csak tizenhét esztendős, mégis Európa- és világbajnok táncosnak mondhatja magát. A Lovassy László Gimnázium lelkiismeretes tanulója portálunk megkeresésére elmondta, hamarosan már csak a tanulmányaira fog koncentrálni, de van még egy álma, amelyet szeretne valóra váltani.

A legtöbb szülő álma az, hogy a gyermeke sikeres legyen. A siker önmagában viszont kevés: mit sem ér, ha a fiatal nem leli benne örömét. A veszprémi születésű Raffai Bíbor szülei minden bizonnyal nagyon büszkék gyermekükre, hiszen annak ellenére, hogy még csak tizenhét éves, több nemzetközi sikert is felmutathat a tánc színterén. De hol, és hogyan kezdődött ez a kaland? Erről maga az érintett mesélt portálunknak.

Egészen pici voltam még, amikor a szüleim beírattak tornázni. Szerettem, de közel sem nyújtott olyan érzést számomra, mint a Fit-Kid, amellyel először másodikos koromban találkoztam. Ez a fajta sportág ötvözi a táncot, az akrobatikát és a gimnasztikát. Mondhatom azt, hogy az első edzést követően fellobbant bennem valami: valósággal átjárt az öröm. Elindultam egy úton, amelyen azóta is járok

– emlékezett vissza megkeresésünkre az ország egyik legjobb gimnáziumának tanulója.

Raffai Bíbor az 1. Futsal Club Veszprém hazai mérkőzéseinek felvezetőműsorában is már többször bizonyíthatottRaffai Bíbor az 1. Futsal Club Veszprém hazai mérkőzéseinek felvezetőműsorában is már többször bizonyíthatott

Anyukámmal iskola után szinte azonnal megírtuk a házi feladatot, miután pedig végeztünk, próbateremmé varázsoltam a szobámat. Épphogy betöltöttem a hétéves kort, de már önállóan állítottam össze magamnak az edzésterveimet. A Balaton Fitness SE színeiben versenyekre is eljutottam, amelyeken visszajelzést kaptam, hogy a befektetett munkámnak van értelme

– folytatta Bíbor az emlékidézést.

Megtudhattuk, az egyesület idővel áttért a tánc kategóriájára, amely végül tökéletes döntésnek bizonyult. A gyermekek így nemzetközi megmérettetésekre, Európa- és világbajnokságra is eljuthattak. Ha pedig már ott voltak, még jó, hogy aranyéremmel a nyakukban tértek haza.

Ki kell, hogy emeljen edzőm, Gyopáros-Csapó Zsuzsanna nevét. Ha valaki, ő mindig hitt bennem, bennünk. Nélküle nem juthattunk volna el Zágrábba, vagy éppen Rómába. Horvátországban Európa-bajnokságot, míg Olaszországban világbajnokságot nyertünk a csapatunkkal. A koreográfiáinkat a szeretet alkotta, amelyet sikerült is átadnunk a zsűriknek. Életem egyik legboldogabb időszaka volt!

Bíbor számára a páros koreográfiák sem ismeretlenekBíbor számára a páros koreográfiák sem ismeretlenek

Ahogy telt, múlt az idő a Balaton Fitness SE-ből Veszprém Cheerleaders vált, amely változás egy újabb mozgásformát, a cheerleadinget foglalta magában. Bíbor elmondta, napjainkban szinte már a csak tanulmányaira koncentrál: gazdasági vonalon tervezi a jövőjét, szeretne egyetemre is járni. Ezen kívül ugyanakkor akad még egy álma, amelyet valóra kíván váltani.

Tudom a dolgom, tudom, mire kell koncentrálnom. A szüleim rengeteget tettek azért, hogy a testvéremmel mindenünk meglegyen. Szeretnék én is eljutni erre a szintre. De amíg az erőm és a motivációm engedi, addig mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a Veszprém Cheerleaders színeiben is eljuthassak a társaimmal egy nemzetközi versenyre. Ha mindez sikerül, felkerül a korona a szerény kis karrieremre!

– zárta a fiatal hölgy, akitől a rutinosabbak is tanulhatnának.

Simon Dani
Szalai Csaba
Tál Dominik

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.