Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-2°C

Sipos Jenő: rekordok a Bozsik-programban

2023. január 18. 18:01 // Forrás: MTI
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által szervezett OTP Bank Bozsik-programnak köszönhetően idén minden korábbit felülmúló létszámban fociznak az óvodások és az iskolások az országban.

Sipos Jenő MLSZ-szóvivő az MTI-nek elmondta, a 2022-2023-as tanévben 3409 intézmény 123 ezer gyerekfocistája látogatja az edzéseket, és vesz részt a tornákon és fesztiválokon.

Az idei szezon eseményeire 34 000 lányt regisztráltak, míg a legkisebbek száma több mint 10 százalékos növekedést hozott, 47 000 óvodáskorú gyermeket adva a sportágnak.

A szóvivő kiemelte, a McDonald's Fair Play Cup elnevezésű programban - amelynek célja a szabadidős labdarúgás és a Fair Play-szellemiség népszerűsítése, sportbarátságok kialakítása - a 2022-23-as szezonban 73 intézményből 1063 játékost regisztráltak a fővárosból, ami rekordnak számít.

Az MLSZ tevékenységének kilencven százalékát a nem professzionális labdarúgó-tevékenységeket magában foglaló grassroots futball és annak fejlesztése teszi ki: ebbe a körbe tartozik a Playmakers elnevezésű kezdeményezés, amely az 5-8 éves lányok számára indult, hogy a mesehősökön keresztül ismerkedhessenek meg a labdarúgással.

A Kisközösségek Alternatív Labdarúgó Program (KALAP) azzal a céllal jött létre, hogy azokon a településeken is legyen labdarúgás, ahol a kis lélekszám miatt nagypályás futballra nincs lehetőség.

Sipos Jenő hozzátette: fontos szerepe van a szociális programoknak, amelyek a fogyatékossággal élők és hátrányos helyzetűek labdarúgását segíti, valamint a Veterán-labdarúgásnak, ami a 60 éven felüliek futballját támogatja. Ez utóbbi szociális és egészségügyi szempontból is fontos, résztvevőit kimozdítja a szociális inaktivitásból, és bekapcsolja őket a kulturális vérkeringésbe.

vehir.hu
további cikkek
Rossi szerint a németek a favoritok, de nyitott a csoport magyar labdarúgó-válogatott Rossi szerint a németek a favoritok, de nyitott a csoport Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a jövő évi Európa-bajnokság A csoportjának favoritja a házigazda német együttes, ugyanakkor úgy vélte, a továbbjutást jelentő második helyért nyílt lesz a küzdelem a skótok, a svájciak és a magyarok között. tegnap 21:16 Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni magyar labdarúgó-válogatott Csányi: minimális célnak a továbbjutást kell kitűzni Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke minimális célnak a csoportból való továbbjutást nevezte meg a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságon, miután a válogatott a házigazda németeket, illetve a skótokat és a svájciakat kapta ellenfélül a szombati sorsoláson. tegnap 20:30 A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok magyar labdarúgó-válogatott A házigazda németekkel, a skótokkal és a svájciakkal egy csoportban a magyarok A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. tegnap 19:00 Konferencia-liga: az utolsó pillanatban fordítva győzött a Ferencváros ország-világ Konferencia-liga: az utolsó pillanatban fordítva győzött a Ferencváros A Ferencváros az utolsó pillanatban gólt szerezve 2-1-re győzött csütörtökön a szerb Cukaricki vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga ötödik fordulójában, így továbbra is a továbbjutást jelentő második helyen áll a csoportjában. 2023. november 30. 23:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.