Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A megyei könyvtárat támogatta a magyar kultúra napja alkalmából a Plazma Center

2023. január 24. 10:39
A 100 ezer forint összegű adományt az intézmény a dózsavárosi tagkönyvtárának nyitóünnepségére fogja fordítani, várhatóan idén áprilisban.

Sokan, akik ellátogatnak a veszprémi Plazma Centerbe a plazmaadás közben szívesen forgatnak könyveket, tehát az énidejüket ebben a formában a kultúrának áldozzák. Mindezt Szabó Anikó, a veszprémi Plazma Center marketing referense mondta el hétfő délelőtt, amikor a centrumban a magyar kultúra napja alkalmából tematikus akciót és nyereményjátékot szerveztek a plazmaadóknak.

Ezen a napon egy kvízjátékban vehettek részt a látogatók, a szerencsések pedig könyvutalványt nyerhettek. Ezzel az akcióval, valamint a Plazma Centerben már indulás óta működő olvasósarokkal is szeretnék edukálni a plazmaadókat a kultúra iránti fogékonyságra, tette hozzá Szabó Anikó.

A Plazma Centernek immáron hagyománya, hogy minden hónapban egy helyi szervezetet – legyen az civil egyesület, vagy városi intézmény, esetleg egészségügyi szervezet – anyagilag is támogatnak. Januárban a választásuk az Eötvös Károly Megyei Könyvtárra esett, kapcsolódva a magyar kultúra napjához, hiszen az intézmény az egyik elsőszámú közvetítője a magyar kultúrának a térségben.

A könyvtár részéről dr. Baranyai Tamás igazgató látogatott el a Jutasi úti centrumba, akinek a centrum vezetője, Nikházy Zsuzsanna tartott körbevezetést és mutatta be a tevékenységüket mielőtt jelképesen átadták volna a 100 ezer forintos adományt az intézménynek.

Dr. Baranyai Tamás elmondta, mivel a könyvtár költségvetési szervként működik, ritkák az olyan alkalmak, hogy ilyen adományok révén kapjanak külön támogatást, ezért is különleges nekik ez az alkalom.

Hozzátette, hogy az idei évben az EKF-nek köszönhetően számos régi tervüket tudják megvalósítani, többek közt a könyvkölcsönző rendszerük automatizálásában is komolyabb fejlesztések várhatók, miközben bővül a központi könyvtár is, új termeket és egy közösségi irodát is kialakítanak, a tervek szerint pedig áprilisra elkészül a dózsavárosi tagkönyvtáruk épülete is.

A most kapott adományt itt fogják felhasználni, szeretnének egy alkalomhoz illő, emlékezetes megnyitóünnepséget szervezni erre az alkalomra majd.

Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából Minősített Könyvtár-címet kapott, ezt a kitüntetést szombaton adták át az intézmény vezetőinek Budapesten.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját Plazma Center Csutival ünnepelte a veszprémi Plazma Center negyedik születésnapját A veszprémi Plazma Center 4. születésnapja különleges hangulatban telt. Az ünnep tematikája a repülés volt, így ehhez illő módon stewardessekkel és pilótákkal találkozhatott az, aki ezen a napon ellátogatott a Jutasi úti centrumba. Az ötletet az adta, hogy egy évben a rendszeres plazmaadók akár 747 000 Ft-ot is szerezhetnek plazmaadással, ez pedig egybe cseng a híres Boeing 747-es típusú repülőgép elnevezésével. A hangulatot fokozta, hogy a születésnapot személyesen az ismert celeb, Csuti is itt volt Veszprémben, akivel személyesen találkozhattak a plazmaadók. A napi fődíj egy 100 000 Ft-os repülőút utalvány volt, amit mostanra már át is vett a szerencsés nyertes. 2024. március 11. 10:21 A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat A Z generáció újra népszerűvé teszi a könyvtárat Miközben sokáig arról lehetett hallani, hogy hanyatlóban a kultúra, a fiatalok nem olvasnak, a legújabb trendek épp az ellenkezőjéről számolnak be: New Yorkban olvasóbulikat rendeznek, a TikTok-nak köszönhetően öt-tíz éve megjelent regények kerülnek fel az eladási listák élére, most pedig a Z generáció a könyvtárakat célozza meg. 2024. február 16. 18:56 A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki A kukoricaföld, melyről az egyetem nőtt ki Kedd délután az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban nyílt meg a 75 éves Veszprém egyeteme című kiállítás. 2024. január 24. 21:43 Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek Ötven éves jubileumi koncertre hív az EDDA Művek 2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara az EDDA Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes e jeles alkalomból egy felejthetetlen és óriási bulira hív mindenkit 2024. május 11-én a Veszprém Arénába. 2024. január 12. 12:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.