Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai fejlesztéseket adtak át Füreden

2023. január 24. 15:03 // Forrás: MTI
Átadták a mintegy 3,5 milliárd forintból megvalósult vízi turisztikai létesítményt, a Kékszalag PORT-ot Balatonfüreden kedden.

A megnyitóünnepségen Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős helyettes államtitkára kiemelte: Balatonfüred újabb turisztikai attrakcióval bővült, amely tovább növeli a város vonzerejét.

Jelezte: a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) a projekt indulásakor azt tűzte ki célul, hogy minél több embert meg tudjanak szólítani egy természetes vizekben gazdag országban, és megismertessék őket azokkal az eszközökkel, amelyekkel vízre szállhatnak.

A szabadidősport mellett az utánpótlás- és versenysportot is szolgálják a fejlesztések - jegyezte meg Schmidt Gábor, aki arról is beszélt: az MVSZ kormányzati támogatása az eddigi finanszírozás duplájára emelkedett.

 A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötő a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári Tamás A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötő a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári Tamás

Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere komplex fejlesztésnek nevezte a beruházást, amely alapvetően turisztikai beruházás, de városrehabilitációs és aktív sportelemeket is tartalmaz. Fontosnak nevezte, hogy a vitorlásközpont munkahelyet teremt és jövedelmet generál, így erősíti Balatonfüred gazdaságát.

Gerendy Zoltán, az MVSZ elnöke mérföldkőként jellemezte a balatonfüredi megállópontot, amely számos versenynek adhat otthont, és az élsportolók felkészülését is segíti. Hangsúlyozta: a szövetség célja, hogy egyre több nemzetközi vitorlásversenyt rendezhessenek a Balatonon.

Kontrát Károly, a térség fideszes országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a sikeres összefogással megvalósult beruházás tovább növeli Balatonfüred turisztikai vonzerejét.

A Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötő a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári TamásA Kékszalag PORT Balatonfüreden 2023. január 24-én. A kikötő a Magyar Vitorlás Szövetség, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a balatonfüredi önkormányzat beruházásában valósult meg. MTI/Vasvári Tamás

Holczhauser András, a Kékszalag PORT-ot üzemeltető Balatonfüredi Vízisport és Szabadidő Központ ügyvezetője a beruházást ismertetve elmondta: a 140 férőhelyes kikötő mellett a kikötőépület emeletén oktatási és közösségi programoknak otthont adó klubtermet, irodákat, négy pihenőszobát, valamint vizesblokkokat alakítottak ki, a teraszon pedig tavasztól büfé is üzemel majd. A földszinten a versenyeket és a vitorlázókat kiszolgáló infrastruktúra, hangár, raktárak, műhelyek és kikötőmesteri iroda, továbbá kajak-kenu tároló kapott helyet. Emellett kialakítottak egy egészségügyi szobát, amelyet a tervek szerint a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vesz birtokba és egy mentőhajót is állomásoztathatnak majd itt.  

Az MVSZ tájékoztatása szerint a két - egyenként 1,940 és 1,398 milliárd forintból megvalósult - projektben a balatonfüredi Kékszalag PORT mellett megépült a Veszprém vármegyei városban a Kékszalag-sétány, kialakítottak Keszthelyen egy kajak-kenu megállópontot, továbbá vízi sporteszközöket is beszereztek.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.