Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodást írtak alá az állatok védelméért

2023. január 25. 13:05
Szerda délelőtt a Pannon Egyetem aulájában a Nyugdíjas Egyetem rendezvényét megelőzően egy különleges együttműködés született.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos és Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke között született az együttműködés egy közös ügy érdekében. Dolgos Attila úgy fogalmazott, nagy lendületet ad ez a kezdeményezés a jövőre vonatkozóan, az országban ugyanis több mint száz nyugdíjas szövetkezet van, s az állatvédelem mindenhol fontos. 

Ovádi Péter elsőként a veszprémi nyugdíjasokról beszélt, s kifejtette, rendkívül büszke arra, hogy a helyi nyugdíjasok kimagaslóan aktív életet élnek. Ovádi szerint az állatvédelem közös ügy, és csak együtt, összefogással tehetünk érte. Az odafigyelés elhanyagolhatatlan, a jövőben pedig még többre van szükség.

Dr. Bak Klára kutató is felszólalt, aki a tartalom kidolgozásában vett részt, s örömteli feladatként beszélt arról. Az együttműködési megállapodás után hivatalosan is megkezdődött a téli szemeszter második Nyugdíjas Egyeteme.

Az egyetem aulája egyébként pillanatok alatt megtelt, amit Ovádi Péter az aktív nyugdíjasokról mondott, az számokban is megmutatkozott. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56 Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket állatvédelem Színházban tanítják állatvédelemre a gyerekeket Nem szokványos felütéssel indult a Boribon nyaral című gyermekelőadás a Thália Színház Arizona Stúdió színpadán szombat délelőtt: Gregor Bernadett, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány kuratóriumi tagja, érdemes művész kutyái, Whisky és Lulu jelenlétében mesélt a felelős állattartásról a megjelent gyerekeknek és szüleiknek. Az esemény újabb színművészek bekapcsolódásával a következő hónapokban többször, összesen tíz alkalommal megismétlődik majd az Alapítvány és a Színház mintaprogramja keretében, illetve hamarosan más színházak csatlakozása is várható. 2024. február 10. 15:15 A MÁV és a VOLÁNBUSZ is bekapcsolódik az állatvédelembe A MÁV és a VOLÁNBUSZ is bekapcsolódik az állatvédelembe Az elkóborolt állatok hazajuttatása és a felelős állattartás népszerűsítése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány, a MÁV Zrt., a MÁV-HÉV Zrt. és a VOLÁNBUSZ Zrt. 2024. február 6. 13:24 Ismét itt a fagy, az állatok is veszélyben lehetnek állatvédelem Ismét itt a fagy, az állatok is veszélyben lehetnek Újra beköszönt a zord időjárás, mely számos állatfajra veszélyt jelenthet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ebben az időszakban ők is fokozott figyelmet igényelnek – nyilatkozta Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. 2024. január 6. 11:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.