Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-2°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
-2°C

Együttműködési megállapodást írtak alá az állatok védelméért

2023. január 25. 13:05
Szerda délelőtt a Pannon Egyetem aulájában a Nyugdíjas Egyetem rendezvényét megelőzően egy különleges együttműködés született.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos és Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke között született az együttműködés egy közös ügy érdekében. Dolgos Attila úgy fogalmazott, nagy lendületet ad ez a kezdeményezés a jövőre vonatkozóan, az országban ugyanis több mint száz nyugdíjas szövetkezet van, s az állatvédelem mindenhol fontos. 

Ovádi Péter elsőként a veszprémi nyugdíjasokról beszélt, s kifejtette, rendkívül büszke arra, hogy a helyi nyugdíjasok kimagaslóan aktív életet élnek. Ovádi szerint az állatvédelem közös ügy, és csak együtt, összefogással tehetünk érte. Az odafigyelés elhanyagolhatatlan, a jövőben pedig még többre van szükség.

Dr. Bak Klára kutató is felszólalt, aki a tartalom kidolgozásában vett részt, s örömteli feladatként beszélt arról. Az együttműködési megállapodás után hivatalosan is megkezdődött a téli szemeszter második Nyugdíjas Egyeteme.

Az egyetem aulája egyébként pillanatok alatt megtelt, amit Ovádi Péter az aktív nyugdíjasokról mondott, az számokban is megmutatkozott. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Közeledik a fagy, az állatokra is veszélyt jelent Közeledik a fagy, az állatokra is veszélyt jelent Az alacsony hőmérséklet számos állatfajra jelentős hatással lehet, beleértve a háziállatokat, a haszonállatokat és a vadon élő állatokat is, ezért ebben az időszakban fokozott figyelmet igényelnek – nyilatkozta Ovádi Péter, állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. 2023. november 23. 9:46 Betiltanánk a kutyák, macskák és madarak vadon befogott egyedeinek értékesítését az állatvásárokon Betiltanánk a kutyák, macskák és madarak vadon befogott egyedeinek értékesítését az állatvásárokon Társadalmi egyeztetésre bocsátották az a tervezet, amely szerint egyes kedvtelésből tartott állatokat tilos lesz állatvásárokon értékesíteni – ideértve a saját tenyésztésből származó egyedeket, a házi szaporulatokat is. A módosítás a kutyák, a házi macskák és a madarak vadon befogott egyedeit érinti. 2023. november 21. 16:19 Parlamenti csoport alakult az állatok védelme érdekében Parlamenti csoport alakult az állatok védelme érdekében A Parlamentben a mai napon az állatvédelem kiemelt fókuszban volt: Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy képviselőtársaival létrehozzák a Közös ügyünk az állatvédelem parlamenti csoportot. 2023. november 20. 12:34 Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten Több mint 250 ezren vettek részt az idei Állatvédelmi Témahéten Több mint 250 ezer gyerek vett részt az október 2. és 15. között megrendezett állatvédelmi témahéten. 2023. október 16. 13:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.