Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködési megállapodást írtak alá az állatok védelméért

2023. január 25. 13:05
Szerda délelőtt a Pannon Egyetem aulájában a Nyugdíjas Egyetem rendezvényét megelőzően egy különleges együttműködés született.

Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos és Dolgos Attila, az Északi Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet elnöke között született az együttműködés egy közös ügy érdekében. Dolgos Attila úgy fogalmazott, nagy lendületet ad ez a kezdeményezés a jövőre vonatkozóan, az országban ugyanis több mint száz nyugdíjas szövetkezet van, s az állatvédelem mindenhol fontos. 

Ovádi Péter elsőként a veszprémi nyugdíjasokról beszélt, s kifejtette, rendkívül büszke arra, hogy a helyi nyugdíjasok kimagaslóan aktív életet élnek. Ovádi szerint az állatvédelem közös ügy, és csak együtt, összefogással tehetünk érte. Az odafigyelés elhanyagolhatatlan, a jövőben pedig még többre van szükség.

Dr. Bak Klára kutató is felszólalt, aki a tartalom kidolgozásában vett részt, s örömteli feladatként beszélt arról. Az együttműködési megállapodás után hivatalosan is megkezdődött a téli szemeszter második Nyugdíjas Egyeteme.

Az egyetem aulája egyébként pillanatok alatt megtelt, amit Ovádi Péter az aktív nyugdíjasokról mondott, az számokban is megmutatkozott. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.