Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ilyen árakon mozognak most a traktorok

2023. január 27. 10:45

A mezőgazdasági gépekre minden olyan gazdaságban szükség van, ahol nagyobb területen művelnek földet, ahol állattenyésztés történik és már nem lehet mindent kétkezűleg megoldani. A traktor az egyik leggyakrabban használt ilyen eszköz, ami nemcsak a földeken, hanem bizony az utakon is sokszor megjelenik. Fő célja, hogy segítsen a mezőgazdasági munkákban, valamint az egyes eszközök meghajtásában.

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen árakon mozognak most a traktorok.

A traktor, mint fő mezőgazdasági gép

A mezőgazdasági vontatónak is nevezett traktorok szinte minden gazdaságban jelen vannak. A fő célja, hogy ezzel könnyebben elvégezzük a feladatokat. A traktorokhoz pillanatok alatt hozzá lehet kapcsolni forgóboronát, mulcsozót, így alkalmas ezeknek az eszközöknek a meghajtására is. Emellett vontatni, mozgatni és szállítani egyaránt lehetséges vele, de csak akkor, ha egy megfelelő minőségű és strapabíró traktort szerzünk be. A traktor árakról a Novara weboldalán tájékozódhatunk bővebben.

A legfőbb előnye kétségkívül, hogy nagy a teherbírása, emellett akár a durva felületeken is kiválóan tud haladni, nem okoz számára gondot sem a sáros, sem a száraz terep. A nagy méretű és makro bordázattal ellátott kerekek mellé kimagasló motorteljesítmény tartozik, így tényleg nagy segítségnek számít a földeken. A modern típusokat főként talajművelésre vetik be, mint a boronálása, valamint a szántás, ültetés és a trágyázás. Sokszor azonban gyep ápolására, illetve talajápolásra és ültetvények gondozására is alkalmazzák. Csak akkor lesz azonban teljes értékű eszköz, ha valamilyen eszközt kapcsolunk hozzá.

A traktorok fő típusai

Manapság igen sokféle traktor létezik. Ahogy az autók esetében, úgy itt is igen széles kínálatban kaphatóak az olcsóbb és a drágább modellek. Léteznek bárki számára elérhető fajták, de természetesen nem ritka az igen drága gép sem. A mezőgazdasági vontatókat több minden megkülönbözteti egymástól.

Az egyik csoportosítási szempont a rendeltetés szerinti. Ide tartozik az eszközhordó eszköz, a mezőgazdasági céltraktor, valamint az univerzális traktor. Ezek mindkét feladatra felhasználhatóak.

A másik típus a járószerkezet fajtája szerinti csoport. Itt beszélhetünk a gumikerekes és a hevederes modellekről. A leggyakrabban használt fajtát klasszikus gumikerekekkel látták el, amely megkönnyíti a terepen való közlekedést. Már csak az a kérdés, hogy melyiket érdemes választani.

Traktorok választéka és ára

A Novara kínálatában főként LS és Massey Ferguson gépeket találhatunk. A kiváló ár-érték arányú gépeket egyedül itt forgalmazzák. A Dél-Koreai LS traktorok kizárólagos eladója itthon a Novara, amely teljes mértékben megbízik a gyártó által használt technológiában.

Az LS típusok alapárában a kiegészítő felszerelések is benne vannak, így nem kell számolni a rejtett költségekkel a különféle funkciókért cserében. A cég ráadásul több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, így a szállítás előtt minden egyes eszközt alapos ellenőrzésnek vetik alá, ki is próbálják azokat. A megbízható tervek alapján készült robosztus kellékeket innovatív technológiával tervezték és kivitelezték. A szenzor rendszer kiváló hidraulikával és a lehető legjobb emissziós szintű takarékos motorral rendelkezik.

Egy átlagos eszköz, mint amilyen a mechanikus váltóval és fülkével ellátott XU6158 már 11.850.000 Forint + áfáért beszerezhető. Igény szerint kérhető PST váltóval, ez azonban már valamennyivel drágább megoldás. Amennyiben valaki szükségét érzi annak, hogy homlokrakodót és vonófejet is vegyen hozzá, így ezzel a későbbiekben már nem kell foglalkoznia, akkor annak számolnia kell még egy kis plusz költségre. A traktorok azonban minden pénzt megérnek, hiszen bár költséges lehet megvenni, a befektetés viszonylag rövid idő alatt hozza vissza az árát.

A traktorok ára manapság igen kedvező, tekintve, hogy mennyi időt és energiát spórol meg egy gazdaság számára. Legyen szó akár egy kisebb vidéki vállalkozásról vagy egy nagyobb cégről, mindegyik esetben kelleni fog egy megbízható, nagy teljesítményre képes traktor.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.