Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Minőségi munka folyik Európa legkorszerűbb tornacsarnokában

2023. január 28. 15:00
A magyar női tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre heti rendszerességgel fogja segíteni a Veszprémi Torna Clubban (VTC) zajló munkát – tudtuk meg az egyesület elnökétől, Marosvölgyi Tamástól.

Több mint egy év eltelt már a pillanattól, amely örökre emlékezetes marad a tornát űző, kedvelő veszprémiek számára. 2021 novemberében hivatalosan is megnyitotta kapuit a tornacsarnok, amely azóta is európai szinten kiemelkedő sportlétesítménynek számít.

Mindig is összetartottunk, de amióta átköltöztünk ebbe a csodába, még erősebb közösséggé kovácsolódtunk. Minőségi helyen, minőségi munkát kaphatnak a gyermekek, a fejlődési lehetőségről nem is beszélve

– reagált megkeresésünkre Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke. A sportvezető elmondta, kilenc edző több mint kétszáz sportolóval dolgozik a kötelékükben.

Büszkeséggel tölt el, hogy nálunk mindenki otthonra találhat. A szülőkkel remek kapcsolatot ápolunk, az edzőink úgy bánnak a tanítványokkal, akár a saját gyermekeikkel. A babáknak való „totyogó tornától” az ovis csoporton át a válogatottak programjáig mindenkit ki tudunk szolgálni. Értük dolgozunk nap mint nap, a fejlődésük a legfontosabb számunkra.

Marosvölgyi szavait az elmúlt évben elért versenyeredmények is igazolják. A junior válogatott meghatározó tagja, Kutasi Hanna a Mariborban megrendezett nemzetközi versenyen csapatban bajnoki címet szerzett, Schreyer Virág a hazai II. osztály ifjúsági korosztályában bajnoki címnek örvendhetett, míg a gyermekek korcsoportjában Jurec Dóra harmadik lett összetettben.

Nagy öröm számunkra, hogy csapatversenyeket is sikerekkel vették a versenyzőink. Az I. korcsoport éves megmérettetésén az előkelő harmadik helyen zártunk, míg a serdülők hatodikak, az ifik ötödikek lettek. Utóbbiak eredménye vidéki egyesületként remek teljesítménynek számít

– mutatott rá az elnök, aki portálunknak elárulta, egyesületük komoly mérföldkőhöz érkezett.

A Magyar Torna Szövetség közbenjárásával immár a női magyar tornászválogatott szövetségi kapitánya, Draskóczy Imre is segíteni fogja az egyesületünkben zajló munkát. A szaktekintély mind az edzőinknek, mind a gyermekeknek támaszt nyújt majd hetente egy alkalommal. Hiszem, hogy a tapasztalatai által 2023-ban még magasabb szintre juthatunk el.

Megtudhattuk azt is, hogy VTC kiemelt versenyzői palettája szintén bővülni fog a közeljövőben: Kutasi Hanna mellett újabb válogatott sportoló érkezik a bakonyi megyeszékhelyre.

A válogatott Schermann Bianka, aki részt vett a 2019-es világbajnokságon és a 2019-es Európa-játékokon edzője, az Európa-bajnoki bronzérmes Böczögő Dorina társaságában érkezik Veszprémbe. Szeretettel várjuk őket, ott segítünk majd számukra, ahol csak tudunk! Hálával tartozom mind a szövetség, mind az önkormányzat részére is, hiszen a támogatásuk elengedhetetlen az egyesületünk műküdéséhez.

– hangsúlyozta Marosvölgyi Tamás.

Galéria
Edzésbepillantás a Veszprémi Tornacsarnokban
Simon Dani
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.