Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén

2023. január 31. 10:50
Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.

Veszprém 2. választókerületének önkormányzati képviselője a polgármesterrel való nemrégi egyeztetés után számos javaslattal élt. Ilyen például a Jutasi úti lakótelep 2. választókerülethez tartozó részén a közvilágítás bővítése, valamint az út- és járdafelületek javítása, és újak kialakítása.

Fotó: Domján Attila /vehir archívFotó: Domján Attila /vehir archív

Közbiztonsági és balesetmegelőzési szempontból is sürgetőnek tartja a Haszkovó utca 39. déli oldalán a közvilágítás kiépítését, csakúgy, mint a Haszkovó utca 27-től a Gábor Áron utca 4. irányában. A Haszkovó utca 25. déli oldalán a gyalogos felület betonlap burkolata több helyen megsüllyedt, Gertsmár szerint a járda teljes megújítása indokolt.

A Damjanich János utca 1/A és 3/A épületek közötti átjáró betonlapjait a fák gyökerei elmozdították. Babakocsival, kerékpárral, de mozgássérült számára is gyakorlatilag járhatatlan. Stabil, egyenletes felületű átjáró szükséges a meglévő külső és belső járda közé. Járda építését szorgalmazom az Aradi vértanúk utca északi oldalán, a kitaposott ösvény nyomvonalán, a meglévő fák meghagyásával, a „Deák Ferenc iskola” megnevezésű buszmegállótól az Aradi vértanúk utca – Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig, és onnan tovább a Bakonyalja városrész felé. - fogalmazott Gerstmár. 

Gerstmár kezdeményezi a Damjanich János utca út- és járdafelületein több helyen is tapasztalható hibák, kátyúk javítását. Erre vonatkozóan a városüzemeltetési irodától azt a visszajelzést kapta, hogy megrendelték a javításokat, kérték a kivitelezőt, menjenek végig a területen, és ahol szükséges, ott intézkedjenek. 

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.