2023. április 2.
//
Áron névnap

Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén

Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt.

Veszprém 2. választókerületének önkormányzati képviselője a polgármesterrel való nemrégi egyeztetés után számos javaslattal élt. Ilyen például a Jutasi úti lakótelep 2. választókerülethez tartozó részén a közvilágítás bővítése, valamint az út- és járdafelületek javítása, és újak kialakítása.

Fotó: Domján Attila /vehir archívFotó: Domján Attila /vehir archív

Közbiztonsági és balesetmegelőzési szempontból is sürgetőnek tartja a Haszkovó utca 39. déli oldalán a közvilágítás kiépítését, csakúgy, mint a Haszkovó utca 27-től a Gábor Áron utca 4. irányában. A Haszkovó utca 25. déli oldalán a gyalogos felület betonlap burkolata több helyen megsüllyedt, Gertsmár szerint a járda teljes megújítása indokolt.

A Damjanich János utca 1/A és 3/A épületek közötti átjáró betonlapjait a fák gyökerei elmozdították. Babakocsival, kerékpárral, de mozgássérült számára is gyakorlatilag járhatatlan. Stabil, egyenletes felületű átjáró szükséges a meglévő külső és belső járda közé. Járda építését szorgalmazom az Aradi vértanúk utca északi oldalán, a kitaposott ösvény nyomvonalán, a meglévő fák meghagyásával, a „Deák Ferenc iskola” megnevezésű buszmegállótól az Aradi vértanúk utca – Aulich Lajos utca kereszteződésében lévő körforgalomig, és onnan tovább a Bakonyalja városrész felé. - fogalmazott Gerstmár. 

Gerstmár kezdeményezi a Damjanich János utca út- és járdafelületein több helyen is tapasztalható hibák, kátyúk javítását. Erre vonatkozóan a városüzemeltetési irodától azt a visszajelzést kapta, hogy megrendelték a javításokat, kérték a kivitelezőt, menjenek végig a területen, és ahol szükséges, ott intézkedjenek. 

Szabó Eszter

További cikkek

A lakótelepről kitaszított magaskultúra
A lakótelepről kitaszított magaskultúra
Arra, hogy egyéni szinten mit jelent a kultúra, nehéz választ találni, és hogy vajon a társadalmunk minden szintjébe bele van-e kódolva, az sem biztosan egyszerű eldöntendő kérdés. A kreatív törekvéseket nagyon könnyű csírájában elfojtani, ha az nem a megfelelő közönséget célozza meg. Mindenkivel jót tenni persze lehetetlen, de az átgondolatlanság egyértelműen elégedetlenséget szül, ahogy az pár éve a Haszkovón is történt. Szerencsére mára ide is megtalálta az EKF a helyes ajtó kulcsát.
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Mozgalmas évet zárt a Napsugár klub
Decemberben lezárul a 2022-re vonatkozó pályázat, amely segítségével kulturális és művészeti programokat valósított meg az Alkohol-Drogsegély Ambulancia a lakótelep szívében, a Napsugár Klubban.
A Haszkovó sokkal több történetet őriz, mint elsőre gondolnánk
A Haszkovó sokkal több történetet őriz, mint elsőre gondolnánk
A Haszkovó-lakótelep a panelházai nem csupán építéstörténetileg mondanak el sok mindent a szocializmus évtizedeiről. Egy komplett társadalmi kép, politikai berendezkedés, de még a rendszerváltás előtti rendszer felpuhulása is lekövethető Veszprém legnagyobb lakótelepén. Mindezt személyes történeteken keresztül fogják a következő félévben elmesélni a Jutas köztérben most induló előadássorozaton.
Haszkovó advent
Haszkovó advent
Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
Saját süteményt kapott a Haszkovó lakótelep
A lakótelep születésnapjára készült meggyes-csokoládés szelet kizárólag a Kokó Cukrászdában kapható, és már le lehet csapni rá.