Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letartóztatásban marad a családtagjaira támadó férfi

2023. február 6. 14:50 // Forrás: Veszprémi Törvényszék
Elrendelte a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatását annak a 32 éves budapesti férfinak, akivel szemben súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, valamint magánlaksértés bűntette miatt folyik büntetőeljárás.
Kapcsolódó cikk
Rárúgta az ajtót, forró vízzel öntötte le testvérét
Magánlaksértés bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Veszprémi Rendőrkapitányságon egy 32 éves budapesti lakossal szemben, aki szombat éjszaka szóváltásba keveredett testvérével annak veszprémi albérletében.

A megalapozott gyanú szerint 2023 januárjában a gyanúsított Veszprémbe utazott rokonaihoz születésnapot ünnepelni, az esti órákra erősen ittas állapotba került, ezért a vádlott sógora (az ingatlan bérlője) felszólította őt, hogy hagyja el a lakást. A gyanúsított a sógorával és annak feleségével dulakodni kezdett, agresszív támadó magatartást tanúsított, melynek során a gáztűzhelyről az ott található forrásban lévő vízzel teli lábast levette, és a vizet a nő lábára öntötte, aminek következtében a sértett I. és II. fokú égési sérüléseket szenvedett. A cselekmény alkalmas volt arra, hogy 8 napon túl gyógyuló sérülést okozzon – közölte a Veszprémi Törvényszék. 

A gyanúsított az ingatlanból a bérlő utasítására nem volt hajlandó kimenni, erőszakkal próbált bent maradni. A sértettek egy harmadik személy együttes erőfeszítésének köszönhetően a gyanúsítottat kitolták a lakás bejárati ajtaján és becsukták az ajtót, azonban ő a lakásba vissza akart menni, a lakás bejárati ajtaját több alkalommal megrúgta, majd az ingatlanba bejutott, ahonnét ismételten testi erő alkalmazásával tudták kitessékelni az éjszakai órák során.

A fotó illusztráció. Francisco Hernández on UnsplashA fotó illusztráció. Francisco Hernández on Unsplash

A bíróság a gyanúsított letartóztatását a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyére tekintettel, valamint a bizonyítás meghiúsításának megakadályozása érdekében látta indokoltnak.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé, másodfokon a Veszprémi Törvényszék jár el. A fellebbezésnek a végzés végrehajtására nincs halasztó hatálya, így a férfi a másodfokú döntésig letartóztatásban marad.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.