Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
21°C

Minden feltétel adott a X. Vámosi Lencse- és Hurkafesztiválon

2023. február 11. 12:35
Jókedv, bőség, mulatság. Ezzel a három szóval lehet leginkább jellemezni a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivált.

Már korán reggel megtelt a nemesvámosi sportcsarnok. A vállalkozó szellemű versenyzők többféle kategóriában indulhattak: hurkakészítésben, valamint lencsefőzésben huszonhét csapat mérettette meg magát. Közben kézműves foglalkozások, játszóházak, színpadi produkciók szórakoztatták az érdeklődőket, de a nemesvámosi termelők is bemutatkoztak.

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki a közösségnek köszönte meg elsőként, hogy egy ilyen jóhangulatú fesztivált megszervez, ráadásul rendkívül színvonalasan. Ovádi szerint az a csapat, aki mer és tesz is az ügy érdekében, az sikereket fog elérni. Ennek az eredménye a tizedik Vámosi Lencse- és Hurkafesztivál.

Sövényházi Balázs, Nemesvámos polgármestere kisebb időutazás téve mesélt a fesztivál keletkezési körülményeiről, s kifejtette, a hangulat mindig adott volt, de azért a kezdetek kezdetén nem volt meg minden feltétel. Mostanra egy kiváló sportcsarnok ad otthont a rendezvénynek.

Sövényházi kiemelte, a rendezvényen részt vesznek a testvértelepülésükről, Tusnádról, ilyen módon is ápolva a kötelékeket. A fesztivált hivatalosan Cseh Tibor András, a MAGOSZ megbízott főtitkára nyitotta meg.

A fesztivál egyébként egész nap várja a látogatókat. 

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. ma 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.