Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén folytatódnak a felújítások, és számos beruházás átadásra kerül

2023. február 11. 14:33
Porga Gyula polgármester benyújtotta a város 2023-as bevételeinek és kiadásainak terveit, e szerint az idei a fenntarthatóan fejlődő, zöld város költségvetése.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem torpan meg Veszprém, ami a felújításokat illeti, köszönhető az Európa Kulturális Fővárosa programnak. Idén várhatóan elkészül az ActiCity, az egykori gyermekkórház, hamarosan átadják a megújult Ruttner-házat, megújítják az Auer-házat, és a Zöld város program is elkészül, az Erzsébet-liget teljesen megújul.

Sikeres közbeszerzés után megújul a Kiskúti-csárda, de az útfelújítások is folytatódnak: megújul a József Attila utca, a Csermák lépcső, megépül a gyulafirátóti kerékpárút, és a Jutasi úti lakótelep parkfejlesztése is megtörténik.

A város teljes közvilágítási rendszere megújul, minden izzót LED-esre cserélnek, az energiatakarékossági okokból bezárt épületeket pedig március 1-től újranyitják.

Az adóbevételek 2,4 milliárd forinttal növekedtek a tavalyihoz képest, mely a gazdasági társaságok teljesítményének köszönhető, veszprémieket érintő adóemelés így nincs a tervek között, sőt, a lakásfenntartási támogatást is kibővítették a 65 éven felüliek körében.

A költségvetést a február 23-i közgyűlésen tárgyalják majd a testülettel.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Milyennek látják Veszprémet a főépítészek? vehirvideó Milyennek látják Veszprémet a főépítészek? Vajon hogyan vélekedik az építészeti szakma Veszprémről, amikor a város újkori történelmének legnagyobb fejlesztési programját hajtják éppen végre? Megkérdeztük a miskolci, szekszárdi, győri és Budapest VI. kerületének főépítészét erről, akiknek meglepő észrevételeik is voltak. Videónkban megmutatjuk ezeket. 2023. szeptember 18. 17:04 A települések szerelmesei jönnek Veszprémbe városfejlesztés A települések szerelmesei jönnek Veszprémbe Jövő héten több napon át Veszprémre szegeződik az építészeti szakma tekintete. Szeptember 13. és 15. között ugyanis a királynék városában rendezik meg a közel három évtizedes múltra visszatekintő Országos Főépítészeti Konferenciát. A keddi beharangozó sajtótájékoztatón az is kiderült, mi a jelentősége ennek a rendezvénynek az átlagemberek szempontjából is. 2023. szeptember 5. 14:39 Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Hétfőn indul a Kemecse utcai parkoló építése Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője lakossági fórumot tartott az érintett terüleen élőknek, amelyen szóba került az ideiglenes parkolás megoldása is.   2023. augusztus 29. 15:20 Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló Hamarosan a földdel lesz egyenlő a régi hajléktalanszálló A munkagépek elkezdték a falait is lebontani a veszprémi vasútállomás mellett lévő egykori hajléktalanszállónak, így hamarosan elindulhat a terület parkosítása. 2023. augusztus 28. 10:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.