Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén folytatódnak a felújítások, és számos beruházás átadásra kerül

2023. február 11. 14:33
Porga Gyula polgármester benyújtotta a város 2023-as bevételeinek és kiadásainak terveit, e szerint az idei a fenntarthatóan fejlődő, zöld város költségvetése.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem torpan meg Veszprém, ami a felújításokat illeti, köszönhető az Európa Kulturális Fővárosa programnak. Idén várhatóan elkészül az ActiCity, az egykori gyermekkórház, hamarosan átadják a megújult Ruttner-házat, megújítják az Auer-házat, és a Zöld város program is elkészül, az Erzsébet-liget teljesen megújul.

Sikeres közbeszerzés után megújul a Kiskúti-csárda, de az útfelújítások is folytatódnak: megújul a József Attila utca, a Csermák lépcső, megépül a gyulafirátóti kerékpárút, és a Jutasi úti lakótelep parkfejlesztése is megtörténik.

A város teljes közvilágítási rendszere megújul, minden izzót LED-esre cserélnek, az energiatakarékossági okokból bezárt épületeket pedig március 1-től újranyitják.

Az adóbevételek 2,4 milliárd forinttal növekedtek a tavalyihoz képest, mely a gazdasági társaságok teljesítményének köszönhető, veszprémieket érintő adóemelés így nincs a tervek között, sőt, a lakásfenntartási támogatást is kibővítették a 65 éven felüliek körében.

A költségvetést a február 23-i közgyűlésen tárgyalják majd a testülettel.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka városfejlesztés Háromszáz millió forintból újult meg a Városi Stadion sportcsarnoka A városvezetőség és a Veszprém Pannon SE (VPSE) összefogásával, sikeres együttműködésének köszönhetően pályázat útján a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) háromszáz millió forintot biztosított a Városi Stadionban található sportcsarnok felújítására, amelynek első szakasza lezárult. 2024. március 6. 13:12 Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz költségvetés Költségvetés 2024 - az idei esztendő a veszprémiek éve lesz „2024 a veszprémiek éve lesz” – hangzott el Porga Gyula polgármestertől hétfő este, amikor az ActiCity-ben bemutatta Veszprém idei költségvetésének sarokpontjait. A büdzsé 43,5 milliárd forintról szól, aminek egyharmada fejlesztésekre fog menni, valamint elindítanak több olyan programot és támogatási rendszert, amelyeket kifejezetten csak a veszprémiek vehetnek majd igénybe. Az idei költségvetés viszont nem csak 2024-ről szól, a polgármesternek ennél hosszabb távú tervei vannak. 2024. február 6. 0:49 Időugrások Veszprémben Időugrások Veszprémben A Google utcakép funkciójának segítségével készített időgépet egy fiatal videós, amiben pár perc alatt egy évtizedet ugrálhatunk az időben Veszprémben. 2023. december 21. 14:48 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.