2023. június 9.
//
Félix névnap

Idén folytatódnak a felújítások, és számos beruházás átadásra kerül

Porga Gyula polgármester benyújtotta a város 2023-as bevételeinek és kiadásainak terveit, e szerint az idei a fenntarthatóan fejlődő, zöld város költségvetése.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére sem torpan meg Veszprém, ami a felújításokat illeti, köszönhető az Európa Kulturális Fővárosa programnak. Idén várhatóan elkészül az ActiCity, az egykori gyermekkórház, hamarosan átadják a megújult Ruttner-házat, megújítják az Auer-házat, és a Zöld város program is elkészül, az Erzsébet-liget teljesen megújul.

Sikeres közbeszerzés után megújul a Kiskúti-csárda, de az útfelújítások is folytatódnak: megújul a József Attila utca, a Csermák lépcső, megépül a gyulafirátóti kerékpárút, és a Jutasi úti lakótelep parkfejlesztése is megtörténik.

A város teljes közvilágítási rendszere megújul, minden izzót LED-esre cserélnek, az energiatakarékossági okokból bezárt épületeket pedig március 1-től újranyitják.

Az adóbevételek 2,4 milliárd forinttal növekedtek a tavalyihoz képest, mely a gazdasági társaságok teljesítményének köszönhető, veszprémieket érintő adóemelés így nincs a tervek között, sőt, a lakásfenntartási támogatást is kibővítették a 65 éven felüliek körében.

A költségvetést a február 23-i közgyűlésen tárgyalják majd a testülettel.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
Megkapták az új parkjukat a veszprémiek
Megkapták az új parkjukat a veszprémiek
Hétfő délelőtt ünnepélyes keretek közt megnyitották a kordonokat az Erzsébet-liget bejáratánál, a veszprémiek pedig birtokba vehetik a Zöld várost. A zeneiskola és múzeum előtti téren, valamint a közeli Szent Miklós-szegen sétaút, játszótér és kávézó is épült, miközben a projekt nevéhez hűen megmaradtak a több méter magas fák is.
Gyerekbarát és modern – az utolsó simítások zajlanak a ,,Zöld Városon”
Gyerekbarát és modern – az utolsó simítások zajlanak a ,,Zöld Városon”
A város egyik legnagyobb beruházása érkezett célvonalhoz, és végre megnyílik az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program szív-projektjeként elhíresült „Zöld Város” közösségi tér a nagyközönség előtt.
Méltó lett a múzeum épülete névadójához és tervezőjéhez
Méltó lett a múzeum épülete névadójához és tervezőjéhez
Laczkó Dezső és Medgyaszay István neve is egyaránt több szálon kötődik Veszprémhez, egy lapon mégis csak a városi múzeum kapcsán lehet őket emlegetni. A régész nevét viselő intézmény épületét még a híres tervező vetette papírra, idén pedig úgy újult meg kívül és belül is a szecessziós ház, hogy az mindkettejük előtt méltó tisztelgése a városnak. Portálunknak az utolsó simítások közben volt lehetősége bejutni a Lackó Dezső Múzeumba.
Zöldebb, és élhetőbb lesz az Egyetem és Csikász utcai közterület
Zöldebb, és élhetőbb lesz az Egyetem és Csikász utcai közterület
Csik Richárd, a 9. választókerület képviselőjének indítványára megújul az Egyetem utca és Csikász utca találkozásánál található közterület.