Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szabó Gábor távozik Veszprémből

2010. május 21. 8:36 // Forrás: copmanyvrc.hu
Megfelelő támogatás híján nem tud elindulni a nemzetközi kupában férfi röplabdacsapatunk, s egyelőre a teremváltás lehetősége is kérdéses.

A Company VRC közleménye

Veszprém sportbizottságának keddi ülésére voltunk hivatalosak, mint azt korábban írtuk, több fronton is segítségre van szükségünk a jövő évi szereplésünket illetően.

Az egyesületet Czintula Róbert elnökségünk tagja képviselte, aki beszámolt az elmúlt év sikereiről. Fennállásunk legnagyobb eredményéről, ami egyben első extraligás szezonunk is volt.
– Felnőtt csapatunk a 4. helyen végzett, és az összes utánpótlás csapatunk is bejutott az országos döntőbe. A klub olyan szintre jutott, hogy új helyszínt kellett keresnünk az edzések és a mérkőzések lebonyolítására. Jegyet váltottunk a nemzetközi kupasorozatra is, ahol az elindulást mérlegelnünk kell, ellenkező esetben azonban pontlevonásos büntetéssel súlyt minket a szövetség a szabályok alapján – magyarázta Czintula Róbert.

Jövőre a Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában szeretnénk folytatni menetelésünket, ahol Shulcz Zoltán igazgató úr olyannyira nyitott az együttműködésre, hogy már csak a szerződést kell aláírni. A teremváltással működési költségünk jelentősen, éves szinten mintegy 600.000 forinttal emelkedne, ezért fordultunk segítségért a városhoz. Mivel évek óta rendesen elszámolunk a város felé, a támogatást valóban működési költségeinkre fordítjuk, a személyi juttatásokat a szponzori pénzekből finanszírozzuk, bíztunk a segítségben. Hudvágner Tamás bizottsági elnök gratulált az eredményekhez, de mivel a bizottság rendelkezésre álló kerete rendkívül szűkös, ezért 250.000 forint támogatást tudtak megszavazni a tagok. Tény, hogy a lehetőségekhez képest magas ez a megszavazott összeg, ahogy az is tény, hogy mind országos médiában, mind a sportágban Veszprém igen előkelő helyre tornázta fel magát.

Egyik szemünk nevet, hiszen minden egyes forint számít a jövő évben, a másik viszont sír. Ilyen segítség mellett, Veszprém nemzetközi szereplése várat magára, a Challenge kupa nevezését nem adtuk le. A szakszövetségen múlik, lesz-e következménye a ki nem állásnak. Sajnos így a teremváltás sem biztos, a hiányzó összeget jelenleg nem tudja előteremteni az egyesület, mivel a szponzorokkal kötött szerződések meghatározzák a felhasználást.

Érthetetlen a város hozzáállása, hiszen a sportbizottság tudott céljainkról, ismerte elérni kívánt és el is ért eredményeinket. Évente tájékoztattuk a város vezetését terveinkről, melyhez mindannyiszor gratuláltak is az érintettek, de igazán sportsikereink mellé állást, valós segítséget nem érzékelünk.

Jelen pillanatban ott állunk, hogy 3 év alatt 7 helyet javítottunk, az ország négyes elitjébe kerültünk. A város csapatsportágai között a férfi kézilabdán kívül minden évben a legjobb eredményeket szállítjuk. Hazánkban a sportág által valóban elismert szakember Szabó Gábor irányította a felnőtt és junior csapatot, ugyancsak elismert szakember Fehér Tibor pedig az utánpótlást. Szabó Gábor lett az év röplabdázója (2008) Veszprémben, Kecskeméti Péter bekerült a felnőtt válogatott keretébe. Nyolc volt ifjúsági válogatott játékosunk üti a labdát, akik "csak" megfelelő és megbecsült színvonalon akarnak sportolni.

A VRC jelenleg a sportág legmagasabb bajnokságában szerepel (ezt csapatsportok közül az MKB Veszprém KC mondhatja még el magáról), viszont városi támogatása jelenleg a legkevesebb.

Elgondolkodtató, hogy a támogatási listán eggyel feljebb szereplő csapat városi támogatásával biztos dobogós hely, a kettővel feljebb álló támogatásával megnyugtató nemzetközi szereplés lenne biztosított.

Természetesen köszönet illet meg minden segítő szándékú embert, nem kérdéses a jóakarat.
De bízunk benne, hogy a következő években több pénz tud és valóban a megfelelő eredményekre szétosztani az önkormányzat sporttámogatásra.

Szabó Gábor nem hosszabbít

Az egyesület fennállása legjobb eredménye ellenére sem tud maradni Veszprémben Szabó Gábor. 

Az elismert edző és játékos családi okok miatt nem tud maradni a városban. Helyére több elképzelés és személy is lehetséges, az elnökség felvette a kapcsolatot a jelöltekkel.

A csapat tekintetében minden játékossal leül a vezetőség a jövő évet illetően. Ez mellett érkezőkkel kapcsolatban is előrehaladottak a tárgyalások, nagy eséllyel egy nyitásfogadó szélső ütő, egy center és egy libero játékossal is szerződést köthet az egyesület.

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.