2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Veszprém a legkedveltebb úti célok között

Európa legjobb úti céljainak versenyében Veszprém az előkelő hetedik helyezést érte el.

A European Best Destination 2023 rangsora 178 ország 700 ezer turistájának véleménye alapján dőlt el. Különösen nagy dolog ez, hiszen London, Bécs, Athén, Koppenhága és Prága desztinációi is indultak a címért.

Veszprém nem csupán Európa legkedveltebb úti céljainak hetedik helyezését nyerte el, hanem a „Best Family City Breaks in Europe #1” kitüntető rangot is bezsebelte, azaz az Európa legjobb családbarát városi desztinációja címet is elnyerte.

A város méltán lehet büszke a közösen elért sikerre, erre a nemzetközi eredményre, mely egy újabb lépcsőfokkal közelebb juttatja Veszprémet ahhoz a célhoz, hogy 2030-ban a saját kategóriánkban Európa 20 legélhetőbb városa között szerepeljen A királynék városa.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Szürke Veszprém – térkövezés kontra zöldfelület
Szürke Veszprém – térkövezés kontra zöldfelület
Addig nem mondhatja magát senki igazi veszprémi polgárnak, amíg legalább egyszer nem ébred fel mélyálmából izzadságtól leverten, a rémülettől tágra nyílt szemekkel, mert éppen arról rémálmodott, hogy valahol, valamikor, valaki kivágott egy fát a térségben infrastrukturális fejlesztés felkiáltással.
Veszprémben is elindulnak újra a Google autói
Veszprémben is elindulnak újra a Google autói
A Google autói jövő pénteken, március 11-én újra elindulnak több magyar városban, hogy a Street View, azaz az Utcakép szolgáltatásait frissítsék - közölte a Google Magyarország az MTI-vel.
Versenyt hirdettek veszprémi történeteknek
Versenyt hirdettek veszprémi történeteknek
A StúDió Veszprém Podcast alapító-szerkesztői, Dióssy László és Wéber László egy chilei minta alapján indítják el a történetíró versenyt, melyre minden olyan írni szerető jelentkezését várják, akiknek élményük, viszonyuk, történetük van Veszprémmel.
Egy-egy nevetés a táj s egymásnak verseket mondogatnak a fák
Egy-egy nevetés a táj s egymásnak verseket mondogatnak a fák
Egy jó vers millió képzettársítást indíthat el bennünk, a költészet világnapjának pedig az is a célja, hogy erre felhívja a figyelmet. Ezen az "ünnepnapon" mi is így teszünk: a világnap és a csillagászati tavasz eljöttével az évszakhoz illő versek részleteit társítjuk veszprémi pillanatokkal.
A veszprémiek elfogadták az orosz vakcinát
A veszprémiek elfogadták az orosz vakcinát
A veszprémi oltóponton kedvezőek a tapasztalatok, mindenki időre megérkezett, az érintettek lelkesen fogadták az orosz vakcinát - mondta Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa szombaton az M1 aktuális csatornán.