Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ufókat lőttek ki az amerikaiak

2023. február 13. 13:03 // Forrás: BBC
Ebben a hónapban már négy azonosítatlan repülő tárgyat lőtt ki az amerikai hadsereg – közölte a Pentagon.

Először is fontos leszögezni: az angol ufo betűszó jelentése azonosítatlan repülő tárgy, tehát önmagában az, hogy az amerikai hadsereg ufók kilövéséről nyilatkozik, még nem jelent földönkívüli beavatkozást, csupán azt, hogy volt valami a levegőben, amiről nem tudták megállapítani, mi lehet – ezért, biztos ami biztos, felrobbantották. 

Ebben a hónapban már negyedik alkalommal vetették be az amerikai vadászrepülőket a hazai légtérben. Elsőként egy kínai meteorológiai ballont szedtek le, ami az USA fölé sodródott – a kínaiak állították, hogy az eszköz tudományos célokat szolgált és véletlenül keveredett az amerikai kontinens fölé. Az amerikaiak inkább kémeszköznek gondolták, és likvidálták. Az incidens után alaposabban is körülnéztek a légterükben hasonló, kisebb ballonok és drónok után kutatva, és találtak is három további objektumot, amiket vadászrepülőkkel lőttek le. 

Glen VanHerck tábornok vasárnapi nyilatkozatában hangsúlyozta: nem véletlenül használták az objektum szót, az általuk mintegy hatezer méter magasságban talált, kis méretű, nyolcszög alakú tárgyak határozottan nem ballonok voltak. A roncsok felderítése és vizsgálata közelebb vihet az igazsághoz, egyelőre azonban a kutatócsapatok nem találták meg a maradványokat. A BBC híradásaiban elhangzott, hogy a hadsereg sem az eszközök célját, sem azok működési elvét nem sejti, nem értik, mi tartotta a levegőben ezeket a tárgyakat. 

Arra az újságírói felvetésre, hogy földönkívüli eredetű eszközökről lehet-e szó, a tábornok annyit válaszolt, hogy egyelőre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki. Érdekes kérdéseket vetne fel az is, amennyiben kiderülne, hogy valamelyik másik állam keze van a dologban: ez ugyanis azt jelentené, hogy valamelyik kormány olyan technológiával rendelkezik, amitől még az amerikaiak is csak vakargatják a fejüket. 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.