Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Átvállalja a veszprémi általános iskolák úszásoktatásának költségeit az önkormányzat

2023. február 14. 15:11
A tevékenység finanszírozására összesen 25 millió forintot különítettek el a költségvetésből az év végéig.

Porga Gyula polgármester kedden sajtótájékoztatón emlékeztetett: az önkormányzat a maga módján mindig is igyekezett segíteni a veszprémi oktatási intézményeket azt követően is, hogy azok állami fenntartásba kerültek. Többször hirdettek például pályázatot eszközbeszerzésre, illetve évek óta ők finanszírozzák az uszodába járó gyerekek buszköltségét. Idén ezt a támogatást kibővítik, így a 2023-as évben a tankerülettel megállapodva az önkormányzat az úszásoktatás költségeit is magára vállalta, melyre 25 millió forintot különítettek el a költségvetésből.

„A sportuszoda megépítésekor az volt a célunk, hogy minden veszprémi gyerek megtanuljon úszni, amelyet már az óvodában vagy általános iskolában érdemes elkezdeni. Ez a támogatás is ezt segíti elő” – fogalmazott a polgármester.

Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója hozzátette: a mostani intézkedésre a megváltozott helyszín miatt volt szükség: amíg a gyerekek a város saját fenntartású uszodájába jártak, az iskoláknak nem jelentett külön kiadást az oktatás, hiszen az önkormányzatnak köszönhetően több mint tíz éven keresztül térítésmentesen tudták igénybe venni a szolgáltatást. Erre most ismét lehetőség nyílik, nemcsak az állami, de az egyházi fenntartású iskoláknak is.

Az intézkedés jelenleg összesen 1287, zömében második és harmadik osztályos tanulót érint, a 25 millió forintos támogatás pedig december 31-ig szól.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.