Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A tizennyolcadikra hajtanak! / A klub óriáskivetítőt állít az aréna előtti téren

2010. május 21. 19:07
Újabb győzelme esetén vasárnap bajnok lehet a Veszprém. A Szeged elleni döntőn garantált a telt ház. Mocsai Lajos óriási küzdelmet vár.

Sorozatban harmadszor, összesen pedig már 18. alkalommal hódíthatja el a magyar bajnoki címet az MKB Veszprém KC, amennyiben vasárnap (12.05) hazai pályán ismét legyőzi a Pick Szeged gárdáját.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában jelenleg a bakonyiak vezetnek 2-0-ra, miután a finálé első két ütközetén előbb egy sima hazai, majd egy végletekig kiélezett idegenbeli meccsen fektették két vállra a Tisza-partiakat.

A Csongrád megyeiek utoljára 2008. május 20-án tudtak nyerni ellenünk. Azóta sorozatban 57 meccsen át nyert a Veszprém. Az ellenfél helyzetét nehezíti, hogy a mélyvénás trombózisa után lábadozó Krivokapics Milorad mellett egy másik válogatott átlövő, Katzirz Dávid is sérült, és hátpanaszai miatt kérdéses a játéka.

– Véleményem szerint a finálé harmadik összecsapása – karakterét tekintve – a kupadöntőhöz fog hasonlítani, hiszen a Szeged számára ez az utolsó lehetőség a felzárkózásra. Ennek megfelelően a pályaválasztói jogtól függetlenül kiélezett, s nagy küzdelmet hozó mérkőzésre számítok – szögezte le Mocsai Lajos, az MKB VKC vezetőedzője a vehir.hu érdeklődésére, s hangsúlyozta a szellemi és fizikai frissítés fontosságát a társaság a megfelelő stratégia felkészítése és a szakmai feladatok elvégzése mellett.

– Arra számítok, hogy mindkét fél feszesebbé szeretné tenni a védőjátékát, lerohanásból pedig minél több gólt kíván lőni. Mi is arra készülünk, hogy a Szegedet felállt fal elleni játékra kényszerítsük. Az eddig választott taktikai, stratégiai elemek mellett szeretnénk egy-két új játékelemet alkalmazni, hogy fejlődjünk is a másikkal szembeni játék során – árulta el a szakember.

A mesteredző azt is megjegyezte, hogy az ilyen sorozatok harmadik, negyedik, ötödik mérkőzésére általában már megszokják egymás ritmusát a csapatok, s „megtanulják egymás játékát”, így egyre nehezebb kicsikarni a győzelmet.

– Abban bízunk, hogy teltházas csarnokunkban egy nagyon jó hangulatú és magas színvonalú mérkőzést játszunk. Az előző mérkőzésen a Szeged – küzdőképességét megmutatva – pontosan kézilabdázott hazai környezetben, ezért látványos, s az utolsó percig kiélezett mérkőzést produkáltak a csapatok. Azt gondolom, hogy tíz, közel azonos mérkőzés során statisztikailag a Szeged három-négy alkalommal esélyes ellenünk. Örülök, hogy eddig ezt ellensúlyozni tudtuk, s a magunk javára billen a mérleg – mondta Mocsai, majd kifejtette, hogy szerinte mi lehet a siker nyitja.

– A megfelelő stratégia felkészültséggel, valamint nagyobb akaraterővel és koncentrációval rendelkező csapat tudja a maga javára fordítani a meccsnek egy-egy fázisát, amely eldöntheti a mérkőzést. Éppen ezért nagyon koncentrált játékot várok a csapatomtól, elkerülve azt, hogy ellenfelünk 4-6 góllal meg tudjon lépni. Szurkolóink támogatásával, akik egész évben mindenhova elkísértek bennünket, s fantasztikusan biztattak bennünket – tiszteletben tartva a Szeged játékerejét –, bízom abban, hogy megszerezzük a bajnoki címmel járó újabb győzelmet.

A klub óriáskivetítőt helyez el a Veszprém Aréna előtti téren, így azok a szurkolók is a helyszínen tudják figyelemmel kísérni a mérkőzés alakulását, akik már nem jutottak belépőhöz. A kezdő dobást Cseh László, háromszoros olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok úszónk fogja elvégezni.

Május 23. (vasárnap) 12.05
MKB Veszprém KC–Pick Szeged
Férfi kézilabda bajnoki döntő, 3. mérkőzés
Veszprém Aréna
Tv:   

Zatkalik Dávid
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.