Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
24°C

Az egészségügybe csábítanák a fiatalokat

2023. február 15. 15:45
Egészségügyi pályaorientációs napon fogadtak általános és középiskolás fiatalokat a Csolnoky Ferenc Kórházban szerdán.

A résztvevőknek Horváth Ferenc Károlyné általános igazgató mutatta be rövid előadásában az intézmény történetét. Mint elmondta, a kórházat 1829-ben hozták létre. A világháborúban megsemmisült az akkori főépület, és az ezt követő évtizedekben kezdett el fokozatosan kiépülni a ma ismert épületegyüttes.

A fiatalokat dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte, hangsúlyozva: a pályaorientációs nap lehetőséget biztosít arra, hogy a kórház kevésbé ismert arcát is megláthassák a diákok. Mint mondta, a sokak által ismert egészségügyi szakmák mellett számos olyan lehetőség is létezik, ami életre szóló hivatást jelenthet a betegápolásban. Kiváló alkalom ez arra is, hogy a fiatalok bepillanthassanak a kulisszák mögé, megismerhessék a megye legnagyobb betegellátó intézményének működését. 

vehir.hu
további cikkek
Szakértelem és emberség Szakértelem és emberség A Csolnoky Ferenc Kórházban csütörtök délelőtt, a magyar egészségügy napja alkalmából ünnepélyes keretek között tüntették ki azokat, akik az elmúlt év folyamán kivételes szakmai teljesítményt nyújtottak, ezzel is erősítve az intézmény elkötelezettségét az egészségügy szolgálata iránt. 2024. június 27. 22:19 Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak Csolnoky Ferenc örökségét viszik tovább a díjazottak A harmincharmadik Csolnoky-emlékülést tartották meg szerdán a vármegyei kórházban, mely lehetőséget teremt többek között arra is, hogy az egészségügyben betöltött példaértékű munkájukért és emberközpontú hozzáállásukért az arra érdemesek megkapják a Csolnoky-emlékérmet.   2024. május 30. 10:22 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. 2024. május 3. 15:33 Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért. 2024. április 12. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.