Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C

Az egészségügybe csábítanák a fiatalokat

2023. február 15. 15:45
Egészségügyi pályaorientációs napon fogadtak általános és középiskolás fiatalokat a Csolnoky Ferenc Kórházban szerdán.

A résztvevőknek Horváth Ferenc Károlyné általános igazgató mutatta be rövid előadásában az intézmény történetét. Mint elmondta, a kórházat 1829-ben hozták létre. A világháborúban megsemmisült az akkori főépület, és az ezt követő évtizedekben kezdett el fokozatosan kiépülni a ma ismert épületegyüttes.

A fiatalokat dr. Töreki-Vörös Ibolya főigazgató köszöntötte, hangsúlyozva: a pályaorientációs nap lehetőséget biztosít arra, hogy a kórház kevésbé ismert arcát is megláthassák a diákok. Mint mondta, a sokak által ismert egészségügyi szakmák mellett számos olyan lehetőség is létezik, ami életre szóló hivatást jelenthet a betegápolásban. Kiváló alkalom ez arra is, hogy a fiatalok bepillanthassanak a kulisszák mögé, megismerhessék a megye legnagyobb betegellátó intézményének működését. 

vehir.hu
további cikkek
Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Péntek délután a Csolnoky Ferenc Kórház – Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) tartották a hagyományos ünnepélyt, melyen az intézményben világra jött koraszülöttek vettek részt, kicsiktől a nagyokig. Egy örömhírt is bejelentettek: a Katolikus Szeretetszolgálat új, hiánypótló intézményt hoz létre a városban, Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ („Bara-Ház”) néven. 2023. november 19. 11:30 Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó Csolnoky Ferenc Kórház Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó A Csolnoky Ferenc Kórházban péntek délelőtt tartottak jubileumi ünnepséget, ahol felidézték a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó megalakulásának időszakát is, valamint számos aktuális kihívás is felmerült a pszichiátriai gondozással kapcsolatban. 2023. november 18. 11:42 Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban egészségügy Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban Az egynapos sebészetben és a pszichiátriai kezelésekben is jelentős fejlesztések történtek a magyar kórházakban. 2023. november 10. 8:41 Babát helyeztek el a megyei kórház inkubátorában Babát helyeztek el a megyei kórház inkubátorában Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház babamentő inkubátorában – közölte közösségi felületén az intézmény. 2023. szeptember 27. 8:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.