Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kié a legfinomabb kolbász a vidéken?

2023. február 19. 8:58
Harmadik alkalommal rendeztek kolbásztöltő versenyt Kádártán szombaton.

A Közösség Kádártáért Egyesület és a Kádártai Közösségház által szervezett megmérettetésen idén összesen húsz csapat vett részt. Az érdeklődés egyébként évről évre nő a településen egykor népszerű disznóvágások hangulatát idéző megmozduláson: a versenyre valójában ezúttal is többen jelentkeztek, ám a hely befogadóképessége miatt a „döntőbe” végül csak ennyien kerülhettek, jövőre azonban a szervezők lehetségesnek tartják a csapatok létszámának növelését.

A frissen kisütött kolbászokhoz ezúttal is a szervezők biztosították az alapanyagot: a húst és a töltenivaló belet, a csapatok munkáját pedig többek között profi séfekből álló zsűri bírálta el a nap végén. A hangulatról Polgár Csabi gondoskodott, a kolbászok mellett pedig a farsangi fánk sem hiányozhatott az asztalokról.

Az esemény támogatói között volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Veszprém önkormányzata is. Utóbbi részéről Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott: jó Kádártára kijönni és látni, hogy évről évre egyre több alkalommal van lehetőség találkozni. Még emlékezhetünk arra az időszakra, amikor alig volt évente egy-egy esemény, napjainkban pedig már minden évszakra jut egy-egy rendezvény.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP államfőnek Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok - jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. ma 13:49 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' politika 'Nyugatiak vagyunk mi is, csak normálisak' Hogyan próbál Magyarország lavírozni a nagyhatalmak különböző érdekei közt és hogyan jöhet ki mégis jól ebből egy ilyen kis ország Európában? Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója ezekről is beszélt szerda este Veszprémben a Mathias Corvinus Collegium veszprémi képzési központjának előadásán, ahol legújabb, Huszárvágás című könyvét is bemutatta. ma 11:28 Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán Veszprémben: az idei évet még ki kell bírni, utána stabilizálódhat a gazdaság Dr. Pogátsa Zoltán, szociológus, közgazdász volt a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényének a vendége szerda délelőtt a kamara nagytermében. Az országosan is elismert szakember előadásában feltárt olyan összefüggéseket a globális gazdaság mechanizmusaiban, amik választ adhatnak számos gazdaságot érintő kérdésre. A jövőkép optimista, de nem magától értetődő. tegnap 23:09 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. tegnap 11:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.