2023. május 29.
//
Magdolna névnap

Kié a legfinomabb kolbász a vidéken?

2023. február 19. 8:58
Harmadik alkalommal rendeztek kolbásztöltő versenyt Kádártán szombaton.

A Közösség Kádártáért Egyesület és a Kádártai Közösségház által szervezett megmérettetésen idén összesen húsz csapat vett részt. Az érdeklődés egyébként évről évre nő a településen egykor népszerű disznóvágások hangulatát idéző megmozduláson: a versenyre valójában ezúttal is többen jelentkeztek, ám a hely befogadóképessége miatt a „döntőbe” végül csak ennyien kerülhettek, jövőre azonban a szervezők lehetségesnek tartják a csapatok létszámának növelését.

A frissen kisütött kolbászokhoz ezúttal is a szervezők biztosították az alapanyagot: a húst és a töltenivaló belet, a csapatok munkáját pedig többek között profi séfekből álló zsűri bírálta el a nap végén. A hangulatról Polgár Csabi gondoskodott, a kolbászok mellett pedig a farsangi fánk sem hiányozhatott az asztalokról.

Az esemény támogatói között volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Veszprém önkormányzata is. Utóbbi részéről Porga Gyula polgármester úgy fogalmazott: jó Kádártára kijönni és látni, hogy évről évre egyre több alkalommal van lehetőség találkozni. Még emlékezhetünk arra az időszakra, amikor alig volt évente egy-egy esemény, napjainkban pedig már minden évszakra jut egy-egy rendezvény.

vehir.hu
Szalai Csaba

További cikkek

Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
Török választások - Recep Tayyip Erdogan nyerte az elnökválasztást
A török Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Ahmet Yener vasárnap este bejelentette: a közel végleges adatok alapján Recep Tayyip Erdogan hivatalban lévő török államfő nyerte az elnökválasztás második fordulóját.
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Szereted a frissen nyírt fű illatát? Ezentúl másképp fogsz rá gondolni!
Tavasszal előbb-utóbb minden kertben és füves utcai területen felbőgnek a fűnyíró gépek és a fűkaszák. Még azoknál is, akik nagyon helyesen egy ideig méhlegelőként hagyták tündökölni a pázsitban burjánzó gyönyörű vadvirágokat.
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.