Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Búcsúzóul egy pont idegenből / Budapest Bank Kecskemét–Balatonfüredi KSE 21:21 (9:11)

2010. május 22. 8:41 // Forrás: balatonfuredikc.hu
A balatonfüredi kézilabdacsapat 21:21-es döntetlent játszott Kecskeméten a bajnokság középmezőnyének utolsó fordulójában.

Ezzel nagy valószínűséggel hetedikek lettünk, bár egy holnapi csurgói győzelem Lőrincen, még akár a hatodik helyet is meghozhatja nekünk. Így is szépen gyűjtöttük a pontokat a rájátszásban, csak a hozott egy pont volt kevés. Azonban ismerve a szezon alakulását, a sérüléseket, ez egy kiváló végeredmény!

A kispadon a fiatalok közül ezúttal Székely Kristóf és Simon Máté foglalhatott helyet. Mi több, Kristóf már a hatodik percben pályára is lépett, mivel Salamont két percre pihenni küldték a bírók. Petró nem is vette először komolyan, azonban az első cselek után már kirontott rá a maga közel 120 kilójával. Kovács Gyuri két találatával hamar egyenlítettünk, majd a vezetést is átvettük. Aztán a félidő felénél két góllal elmentek a hazaiak, igaz a hét találatukból négyet hetesből szerzett Bajusz. Egyenlítettünk, majd az ötödik Bajusz hetest megfogta Szathmári. Hárommal elszaladtunk, majd újra a Kecskemét jött, de Frey Jani találatával kétgólos előnnyel mehettünk pihenni.

Kecskeméti (kihagyott) hetessel folytatódott a játék, majd egy Varsandán találattal. Ekkor hat percig nem találták az utat a kapunkba, miközben mi négyet dobtunk. Belojevic találatára meg kettővel válaszoltunk. Hattal vezettünk a félidő felénél, de ekkor megállt a támadó tudományunk. Nyolc perc alatt csak egy Lelkes találat állt szemben hat hazaival és ismét szoros lett a meccs. Sőt, Ákos harmadik kétpercese és az ezzel járó kizárása után hirtelen melegünk lett. Szerencsére Sivár gólt ért el, de erre jött a szokásos hazai hetesből a válasz. Végre mi is kaptunk egy hetest, de Petró gólja után - milyen meglepetés - hetesből Kekezovic kiegyenlített. Szerencsére Sivár magabiztos volt, de az ellentámadásnál régi játszótársa, Berta sem volt ideges. Még egy időntúli szabaddobásig jutottunk, de gólig már nem. Ezzel egy pontot hozhattunk haza a Hírös Városból.

A nagy különbségű vezetésünket nem tudtuk megőrizni. Ez elsősorban a kevés cserelehetőség miatti, no és a szezon végi fáradtság, no és a heteseket számolatlanul osztó, egyébként ide és oda egyaránt sokat tévedő, rendkívül indiszponált bírók rovására írható. Ennek ellenére: soha rosszabb idegenbéli eredményt, csak kissé soknak tűnik gyors egymás után kétszer is emelkedőnek játszani. Ideje, hogy vége van a bajnokságnak. Ráfér a pihenés a csapatokra, de a bírókra legalább annyira. Sőt nekik, a feltöltekezés is jól jönne: fizikailag és a szabálykönyveket bújva egyaránt.

Férfi kézilabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló:
Budapest Bank Kecskemét–Balatonfüredi KSE 21:21 (9:11)
Kecskemét, 150 néző. Vezette: Bonifert, Oláh.
Kecskemét:NAGY - Berta 2, Hruscsak, BAJUSZ 7/4, Petro 1, Szabó P. 2, VARSANDAN 2.Csere: Shejbal (kapus), Skribic, Kekezovic 4/2, Bíró 1, Belojevic 2, Dobó.
Edző
: Skaliczki László.
Balatonfüred: SZATHMÁRI - Lelkes 2, KOVÁCS 4, Kis Á. , PÁSZTOR 6, Salamon 2, FREY 5/2. Csere: Szabó T.(kapus), Székely, Heiczinger, Horváth, Bakos 2. Edző: Sótonyi László.
Hétméteresek: 8/6, ill. 2/2
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
Az eredmény alakulása: 6.p.: 2:3; 16.p.: 7:5; 26.p.: 7:10; 28.p.: 9:10; 33.p.:10:11; 39.p.: 10:15; 45.p.: 11:17; 51.p.: 15:18; 54.p.: 18:19; 58.p.: 20:20; 59.p.: 20:21.

Edzői nyilatkozatok

Skaliczki László: – Küzdöttünk, küszködtünk. A többi fent van a táblán.

Sótonyi László: – Ha jobb a helyzetkihasználásunk, nyerhettünk volna, azonban így is tisztességes rájátszást láthattunk. A hat meccsből egyszer kaptunk ki, kétszer győztünk, három ikszeltünk. Gratulálok a csapatnak a hetedik helyhez.
 

vehir.hu
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.