Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rutinos játékosokkal erősít a Barabás

2010. május 22. 9:40
Összefoglaló 1. rész | Beszélgetés az élvonalbeli tagságát kiharcoló Veszprém Barabás ügyvezetőjével és házi gólkirályával.

A nő kézilabda élvonal újoncaként a bennmaradást érő kilencedik helyen végzett a Veszprém Barabás KC a néhány nappal ezelőtt lezárult idényben.

A vehir.hu az idény összegzésére kérte Barabásné Adonyi Szilvia ügyvezetőt, Gyurka János vezetőedzőt és Veszeli Juditot, az alakulat házi gólkirályát. Összeállításunk első részében a hölgyek véleményét olvashatják.

– A kilencedik hely megszerzésével elsődleges célunkat, a bennmaradást teljesítettük. Az már egy másik történet, hogy menet közben „megjött az étvágyunk”, s szerettük volna elérni a középmezőnyt, amelyről végül egyetlen ponttal maradtunk le. Összességében elégedett vagyunk az eredménnyel, Gyurka János vezetőedző és a lányok munkájával – summázta véleményét a klub ügyvezetője, aki az utánpótlás korúakról sem feledkezett meg.

– Büszkék vagyunk a megyei bajnokságot nyert ifi csapatunkra is. Kiemelt terület számunkra az utánpótlás, s nagyon szeretnénk, hogy ha néhány éven egyre több sajátnevelésű játékosunk mutatkozhatna be a felnőtt csapatban – fogalmazta meg elvárását Barabásné, majd a „nyolcadik játékos” szerepe mellett kitért a következő idény céljaira is.

– Nagyon fontos számunkra a közönségünk, akik idén is rengeteget segítettek nekünk. A cél, hogy jövőre emeljük a szurkolóink létszámát két-háromezer főre. Dolgozunk ezen, s reméljük, hogy sikerül is megvalósítani. A fő célunk pedig, hogy szép lassan, léséről-lépésre jussunk előre. Szeretnénk a következő idényben a középmezőny 7-8. helye környékén végezni.

Minden bizonnyal a szurkolókat leginkább foglalkoztató kérdés az, hogy kik alkothatják az együttes keretét a 2010/11-es évadban.

– Jelen pillanatban úgy fest, hogy heten távoznak tőlünk, s az öt biztos érkezőn kívül egy játékossal tárgyalunk még. Vezetőedzőnkkel úgy válogattuk össze az érkezőket, hogy stabilabb, erősebb együttesünk legyen. Az idei keret ugyanis hatvan százalékban az NB I/B-s játékosainkból állt, a szerzeményeink azonban rutinosabb, élvonalbeli tapasztalatokkal rendelkező kézilabdázók.

A klub vezetése a távozókat az együttes május 26-ai évzáró ünnepségén nevezi meg, míg az érkezők személyéről néhány héten belül sajtótájékoztató keretén belül fognak beszámolni.

–Annak fényében, hogy az NB I mezőnyében nálunk volt a legtöbb élvonalbeli tapasztalattal nem rendelkező újonc, jó eredmények tartom a megszerzett helyezésünket – vette át a szót Veszeli Judit.

– Az alapszakaszban szerzett 18 pontunkat szintén szép eredménynek tartom. Azt, hogy ennek ellenére sem jutottunk a középmezőnybe, kudarcként élte meg a csapat, de összességében talán reálisnak mondható a kilencedik helyünk. Negatívumnak tekintem ugyanakkor azt, hogy nem nyújtottunk egyenletesen jó teljesítményt. Még a jobb meccseinken is előfordult, hogy csak egy félidőn keresztül játszottunk jól. Hullámzó volt a csapat produkciója, s ugyanezt mondhatom el a saját játékomról is – ismerte el a gólvágó.

– Úgy érzem, hogy az új szzonben erősödni fog a csapat, s bízom benne, hogy nem a bennmaradásért, hanem az 5-8. helyért játszhatunk. Ehhez persze a kézilabda minden területén – védekezésben, támadásban, lerohanásban – javulnunk kell, s egyenletesebb teljesítményt kell nyújtanunk – fogalmazott „Veszi”, aki szintén kiemelte a drukkereket.

– A szurkolók hihetetlenül fontosak nekünk. Tisztában vagyunk vele, hogy alapvetően a mi játékunk határozza meg, hogy mennyien buzdítanak minket, ezért nekik is "tartozunk" a jó teljesítménnyel. Veszprémben nagyon szeretik a kézilabdát, nekünk pedig plusz erőt ad, hogy ha sokan szurkolnak nekünk.

Cikkünk második részét – Gyurka János elemzésével – itt olvashatja el.

Zatkalik Dávid
további cikkek
Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú kék fény Eltűnt egy tizenhárom éves ajkai fiú Az Ajkai Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 13 éves, ajkai fiú eltűnése ügyében. tegnap 23:28 Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben férfi kézilabda BL Bodó bombagóljával nyert a Szeged a BL-ben A Szeged házigazdaként 33-32-re legyőzte csütörtökön a francia HBC Nantes csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. tegnap 20:51 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem Pannon Egyetem 75 éves jubileumát ünnepli a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem a héten ünnepli fennállásának 75. évfordulóját, amely nemcsak az intézmény, de Veszprém városa számára is fontos mérföldkő. Az egyetem hosszú és gazdag múltra tekint vissza, hiszen az évtizedek során központi szereplővé vált a térség oktatási és kutatási életében. tegnap 21:38 Egyelőre csak a nevek változtak Erről jut eszembe… Egyelőre csak a nevek változtak Még hogy nem lehet kétszer belelépni ugyanabba a folyóba? A veszprémi férfi kézilabdacsapat cáfolja a régi mondást. Tavaly Momir Ilics szakmai irányításával is két győzelemmel kezdte a BL-szereplést a Telekom Veszprém, majd jött a dániai fiaskó (36-30) a GOG ellen. Most két bravúros győzelem után Portugáliába ment házhoz a pofonért a Veszprém Handball Club, immár a világhírű Xavier Pascuallal a kispadon. Úgy tűnik, egyelőre csak a nevek változtak, a teljesítmény a régi maradt. tegnap 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.