Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ápolókat díjaztak a Csolnoky Ferenc Kórházban

2023. február 24. 11:27
Csütörtök délelőtt az ápolók napja alkalmából köszönték meg az ápolók áldozatos munkáját.

A Magyar Ápolási Egyesület kezdeményezése alapján 2014 óta február tizenkilencedike hivatalosan a magyar ápolók napja, hiszen ezen a napon született Kossuth Zsuzsanna, Magyaroroszág első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja. Ennek apropóján köszöntötték a kórház egészségügyi dolgozóit.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója ünnepi beszédében kitért arra: fontos megállni, és a nagy elődök szellemi örökségének fényében köszönetet mondani az ápolók áldozatos munkájáért. Az önzetlen szeretet, mely az egészségügyi dolgozók attitűdjét jellemzi, a legnehezebb időszakokban is reményt és segítséget adhat a sajnos sokszor reménytelennek tűnő helyzetben. Fontos az érzelmi és mentális stabilitás, hogy a hosszú műszakokban helyt tudjanak állni.

Horváth Ferenc Károlyné ápolási igazgató beszédében elmondta: az ápolók küzdelmes mindennapokat élnek meg, és nem látni, van-e utánpótlás. De – mint fogalmazott – nekik az a dolguk, hogy fáradhatatlanul a betegek mellett legyenek, még hogyha nem is könnyű. Jelen vannak az élet fontos óráiban, és maguk is megrendülnek a veszteségektől.

Kossuth Zsuzsanna-emlékdíjat vehetett át:

Tóthné Renácz Rita, Hózler Bernadett, Magyarics Henriett, Nagyné Soltész Zsuzsanna, Németh Zsuzsanna, Sashalmi Olga, Cséri Anita, Zsoldos Erika, Somogyi Gyuláné, Forintosné Sütő Ildikó.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken A covidos időket idéző intézkedéseket vezettek be a sertéstelepeken Járványvédelmi intézkedések, higiénia, távolságtartás – a Covid-19 világjárvány alatt mindenki megtanulta ezeket a fogalmakat és azt is, hogy mit takarnak a gyakorlatban. Bár a koronavírus a sokadik hulláma után mára megszűnt világjárványnak lenni, most egy másik területen, a sertésállomány között kell hasonló óvintézkedéseket betartani. Veszprém vármegye egyelőre nem érintett, de a kockázat itt is közepes mértékű. 2024. január 27. 16:55 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.