Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
12°C

Az életét tette fel a testnevelésre

2023. február 27. 9:20
Zsebe Gábor közel húsz éve dolgozik testnevelőként a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában. Hitvallása, hogy fegyelem nélkül nincs eredmény: nap mint nap arra törekszik, hogy a köreikben fejlődő gyermekek örömmel lépjenek be az intézmény kapuján.

Veszprémben született, itt lett szerelmese a labdarúgásnak is, amely ugyanúgy része volt a mindennapjainak, mint a tanulás. Zsebe Gábor útja az egykori Kiss Lajos Általános Iskola fociosztályában kezdődött, majd a Vetési Albert Gimnázium sporttagozatán folytatódott. Onnan Szombathelyre, a Tanárképző Főiskolára felvételizett, majd egyetemi diplomát is szerzett.

A labdarúgás egészen kisgyermekkorom óta végigkíséri az életemet. Az egyetemi kiegészítő diplomám megszerzését követően Ausztriába vezetett az utam, ahol aktívan űztem is sportot, ám idővel beláttam, hogy a hivatásom színterén is bizonyítanom kell. Az első munkahelyem a Báthory István Általános Iskola lett, ahol azóta is, immár tizenkilenc éve lelkiismeretesen dolgozom

– emlékezett vissza kérdésünkre Zsebe Gábor.

A testnevelő magas szintű futsal-, illetve labdarúgóedzői bizonyítvánnyal is rendelkezik, elmondása szerint másképp nem is lehetne hiteles a tevékenysége.

Emlékszem, már az idekerülésem évében azonnal kaptam egy focicsapatot. Az eltelt évek alatt sok mindent megtanultam: fegyelem nélkül nincs eredmény. Ugyanakkor fontosnak tartom kihangsúlyozni, hogy az elsődleges célom mindig is az volt, hogy a gyerekek örömmel lépjenek be az iskola kapuján. Jelenleg is több mint száz gyermek fejlődéséért felelek

– folytatta Zsebe, akit az intézmény sportiskolai tagozatáról is kérdeztünk.

Immár tizenöt éve annak, hogy megalakult az iskolában ez az irányvonal. Olyan sportolók is nálunk kezdték a pályafutásukat, mint a válogatott futsalos Tatai József vagy épp Boromisza Dániel. A futsalcsapattal régi, masszív együttműködést folytatunk: U7-es korosztálytól egészen az U16-ig szinte komplett csapatokat tudunk kiállítani. Nem megfeledkezve a nagypályás fociról sem.

Zsebe Gábor hozzátette, intézményükben a kézilabda, a röplabda, az úszás, az íjászat és az atlétika is napi szinten jelen van, de azon gyermekek tevékenységét is segíti az iskola, akik más sport irányába érdeklődnek. Szorosan együttműködnek továbbá a Telekom Veszprémmel, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubbal, illetve a Veszprémi Röplabda Klubbal is.

Intézményünk területén a Magyar Labdarúgó-szövetség közbenjárásával egy grundfocipálya is otthonra talált, amely nagy segítséget jelent a mindennapokban. Terveink között szerepel még egy kültéri röplabdapálya kialakítása is, amelyet önerőből, a két kezünkkel szeretnénk megvalósítani. Valamint abban is bízunk, hogy a közeljövőben az uszodánk újra megnyithatja kapuit.

A testnevelő kiemelte, a Báthory sportiskolai tagozatára minden olyan gyermeket örömmel látnak, aki érdeklődést mutat a mozgás felé. A beiratkozás a közeljövőben, március 1-2. között lesz megtartva. Elsején a fiúkat, másodikán a lányokat várják, mindkét esemény 17.00 órakor fog elkezdődni. Hozzátette, a nagy érdeklődésre való tekintettel mindenki időben érkezzen.

A beiskolázás ebben az esetben nem körzeti módon történik. Azon gyermekek nyerhetnek felvételt, akik egy felmérő során bizonyítják a rátermettségüket. Félreértés ne essék, az ajtónk mindenki előtt nyitva áll, de elsődlegesen nem a szülő, hanem a gyermek álmait szeretnénk megvalósítani. 

Zsebe Gábor zárásként elmondta, az életét tette fel a testnevelésre, a sport szeretetének átadására. Ha nem a hivatásával foglalkozik, akkor két gyermekével, Zéténnyel és Somával tölti az idejét.

Tanárként nem egyszerűek a hétköznapok, hiszen nap mint nap azért dolgozunk, hogy második szülőként a legjobbra nevelhessük a gyermekeket. A két kisfiamra ettől függetlenül mindig ugyanúgy marad időm: ők jelentenek számomra mindent, nélkülük tanárként, edzőként sem tudnék teljesíteni!

Galéria
A Báthory sportiskolai tagozatán remek munka folyik
Simon Dani
további cikkek
Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója vármegyei foci Az Úrkút pápai vendégjátéka a forduló rangadója Az éllovas, bajnok Úrkút a negyedik helyezett Pápához látogat a Vehir.hu vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 26. fordulójának szombat esti összecsapásán. tegnap 6:02 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg vármegyei foci A Pápa Tihanyban, a Fűzfő Péten izzadt meg A Veszprém vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 25. fordulóját rendezték az elmúlt hétvégén. A bajnokság hajrája izgalmasnak ígérkezik, hiszen az első négy helyen álló együttest továbbra is mindössze hat pont válassza el egymástól. 2024. április 29. 10:05 Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! Practical VSC Két vállon a Tatabánya, a címvédő Veszprém nyerte a rangadót! A Practical VSC kulcsfontosságú, 3-2-es diadalt aratott a listavezető Opus Tigáz Tatabánya ellen a férfi labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. Pető Tamás együttesének így négy fordulóval a bajnokság vége előtt minden esélye megmaradt arra, hogy megvédje címét, illetve, kiharcolja a feljutást. 2024. április 28. 18:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.