Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
13°C

Jubileumi közgyűlést tartott a VEAB

2023. február 28. 9:34
A Magyar Tudományos Akadémia Veszprémi Akadémiai Bizottsága pénteken délután tartotta ötvenéves jubileumi közgyűlését.

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára, Kollár László, a szervezet vezetése nevében köszöntötte a megjelenteket, s elismerését fejezte ki a VEAB tagjainak, akik ötven éve járnak a tudomány útján, s nincs végső megérkezés, a kutatás ugyanis részeredmények sorozata. Kifejtette, a kutatói munkához nyitottságra és alázatra van szükség, függetlenül attól, milyen tudományágról beszélünk.

Brányi Mária alpolgármester a VEAB jelentőségéről beszélt, hiszen megkerülhetetlen és megkérdőjelezhetetlen annak létjogosultsága, Veszprém és térsége szellemiségének meghatározó pontja, mely hozzásegítette és segíti a várost a sikerekhez.

Padisák Judit, az MTA VEAB elnöke részletes beszámolót tartott a szervezet idei tevékenységéről, s a jövőt is felvázolta.

Ezután Abonyi János professzor, az MTA doktora, a Pannon Egyetem dékánhelyettese A mesterséges intelligencia és a tudomány – A kutatás tárgya a kutatás eszköze címmel tartott előadást. Az eseményen közreműködött a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára, Tóth-Hraska Anna és növendéke, Király Eszter Liliom, akik fuvolajátékukkal lepték meg a közönséget.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós A sarki fény után újabb izgalmas égi jelenséget kapott lencsevégre a világhírű veszprémi asztrofotós Ladányi Tamás képén egyszerre látszódnak azok a napfoltcsoportok, amelyek a múlt pénteki sarki fényt okozták, miközben átrepül előttük egy menetrend szerinti Boeing 737-es repülőgép. 2024. május 15. 13:29 Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén mesterséges intelligencia Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a magyar köztévén  A mesterséges intelligencia segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában 2024. április 16. 21:19 Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Nem a Földről származik az a dolog, ami beszakította egy floridai ház tetejét Hatalmas robajra lett figyelmes egy Floridában élő férfi, amikor valami olyan erővel csapódott a házának tetejébe, hogy több emeletet is átszakított a rejtélyes tárgy. A NASA már vizsgálja az esetet. 2024. április 6. 14:35 A jövő nem életveszélyes A jövő nem életveszélyes Dr. Gelencsér András, légkörkutató akadémikus, a Pannon Egyetem rektora volt a Vehir.hu közéleti sorozatának legutóbbi vendége, akivel néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen és őszinte beszélgetésen vehetett részt. A rektor néhány fenntarthatósággal és az emberi civilizáció jövőjével kapcsolatos gondolatát most azoknak az olvasóinknak is megmutatjuk, akik személyesen nem voltak jelen a beszélgetésen. 2024. április 4. 14:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.