2023. június 6.
//
Norbert névnap

Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál

2023. március 1. 9:55
Keresztény könnyűzenei rendezvényt szerveznek április 15-én a Veszprém Arénában Ez az a nap! címmel. A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.

A program keddi sajtótájékoztatóján az Ez az a nap Alapítvány képviseletében László Viktor beszélt arról, hogy a mai nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükség van a hitre, reményre és szeretetre. "Úgy érzem, az elhivatásom az, hogy a zenén keresztül jó hírt vigyek az embereknek. Ezek a dalok Isten igazságáról szólnak lírai hangvételben" – fogalmazott.

Mint mondta, körülbelül ötezer résztvevőre, telt házra számítanak, ahogy azt az alapítvány korábbi vidéki rendezvényein is tapasztalták. Hangsúlyozta: a keresztény könnyűzene nem a felekezetek közötti különbségekre reflektál, hanem éppen azt helyezi fókuszba, ami összeköti ezeket a közösségeket: Jézus személyét.

Kanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh GergőKanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh Gergő

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. részéről Kanizsai-Nagy Dóra nyilatkozott. Mint mondta, az Európa Kulturális Fővárosa programban a régió új arcát szeretnék megmutatni a közösségek erejével, a hagyományokra építve, ugyanakkor a megújulás képességét hirdetve. Hozzátette: a MÁV az áprilisi rendezvényre is biztosítja a 2023 forintos jegyeket a Veszprémbe utazáshoz, és a koncerteket követően rendkívüli járatokkal biztosítják a hazajutást is.

Hegedűs Barbara alpolgármester azt emelte ki, hogy Veszprém büszke a gazdag történelmi, kulturális és keresztény hagyományaira. A keresztény értékek szervesen kapcsolódnak a mindennapjainkhoz, és ezekre az értékekre, különösen a szeretetre és békességre európai szinten is nagy szükség van.

Oláh GergőOláh Gergő

Oláh Gergő, a nap egyik fellépője elárulta: kicsi kora óta rendszeresen hallgat keresztény könnyűzenét, ami szerinte jó hatással van az emberekre, hidat képez a lélek és a remény között. Mint mondta, ezeken a rendezvényeken rengeteg fiatal vesz részt, fontos, hogy figyeljünk a jövő generációjának lelki állapotára. A keresztény könnyűzene számukra is reményt sugall.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Gatyából nem lesz szalonmű?
Gatyából nem lesz szalonmű?
Akár a művészettel (vagy annak valamely “alkalmazott” változatával, például grafikusként vagy fotósként) keresi a kenyerét valaki, akár csak hobbiként, pusztán az élvezet kedvéért ír, rajzol vagy zenél, az alkotás mindenképpen új ablakot nyit a világra, segít másként látni, hallani, érezni, egyszóval megtapasztalni a környezetünket.
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Így szólt a Kézfogás Veszprémből az egész Kárpát-medencébe
Megmutatjuk, milyen volt, amikor több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte a Kézfogás című dalt pénteken a Zöld városban.
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A Dalvölgy gálakoncertjétől zeng az ActiCity
A nagyszabású, négynapos rendezvény szombati napján három órától az ActiCity Tánc- és Mozgásművészeti Központ szabadtéri színpadán megkezdődött a gála, ahol több mint hatvan kórus, közel ezerháromszáz énekes gyűlt össze.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Az égig felért a veszprémi gyerekek éneke
Péntek délelőtt a Zöld városban több száz veszprémi óvodás és kisiskolás énekelte Szarka Tamással, a Ghymes együttes énekesével a Kézfogás című dalt, ami a magyarság összetartozásáról szól. Ez volt az országos és határon túli kezdeményezés központi eseménye idén.