Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C
2023. december 8. Mária
Veszprém
-5°C

Grammy-díjas előadóval érkezik a keresztény könnyűzenei minifesztivál

2023. március 1. 9:55
Keresztény könnyűzenei rendezvényt szerveznek április 15-én a Veszprém Arénában Ez az a nap! címmel. A Grammy-díjas Michael W. Smith mellett színpadra lép Oláh Gergő, az Új Forrás és a Hanna Projekt.

A program keddi sajtótájékoztatóján az Ez az a nap Alapítvány képviseletében László Viktor beszélt arról, hogy a mai nehéz időkben minden korábbinál nagyobb szükség van a hitre, reményre és szeretetre. "Úgy érzem, az elhivatásom az, hogy a zenén keresztül jó hírt vigyek az embereknek. Ezek a dalok Isten igazságáról szólnak lírai hangvételben" – fogalmazott.

Mint mondta, körülbelül ötezer résztvevőre, telt házra számítanak, ahogy azt az alapítvány korábbi vidéki rendezvényein is tapasztalták. Hangsúlyozta: a keresztény könnyűzene nem a felekezetek közötti különbségekre reflektál, hanem éppen azt helyezi fókuszba, ami összeköti ezeket a közösségeket: Jézus személyét.

Kanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh GergőKanizsai-Nagy Dóra , Hegedűs Barbara, László Viktor, Oláh Gergő

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. részéről Kanizsai-Nagy Dóra nyilatkozott. Mint mondta, az Európa Kulturális Fővárosa programban a régió új arcát szeretnék megmutatni a közösségek erejével, a hagyományokra építve, ugyanakkor a megújulás képességét hirdetve. Hozzátette: a MÁV az áprilisi rendezvényre is biztosítja a 2023 forintos jegyeket a Veszprémbe utazáshoz, és a koncerteket követően rendkívüli járatokkal biztosítják a hazajutást is.

Hegedűs Barbara alpolgármester azt emelte ki, hogy Veszprém büszke a gazdag történelmi, kulturális és keresztény hagyományaira. A keresztény értékek szervesen kapcsolódnak a mindennapjainkhoz, és ezekre az értékekre, különösen a szeretetre és békességre európai szinten is nagy szükség van.

Oláh GergőOláh Gergő

Oláh Gergő, a nap egyik fellépője elárulta: kicsi kora óta rendszeresen hallgat keresztény könnyűzenét, ami szerinte jó hatással van az emberekre, hidat képez a lélek és a remény között. Mint mondta, ezeken a rendezvényeken rengeteg fiatal vesz részt, fontos, hogy figyeljünk a jövő generációjának lelki állapotára. A keresztény könnyűzene számukra is reményt sugall.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
"Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" "Az operett műfaját ellenünk fordították, ideje látni, milyen jó is az!" A Veszprémi Petőfi Színház december nyolcadikán mutatja be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A rendező Mészáros Árpád Zsolt színművész, akinek ez élete első rendezése. Részletesen beszámolt arról, hogyan látta megvalósíthatónak a színpadra állítást, és kiemelte a Veszprémi Petőfi Színház egész társulatát a műszakkal együtt, véleménye szerint az ország teátrumai példát vehetnének a csapatról... tegnap 22:20 Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia is fellép a Paloznaki Jazzpikniken Anastacia, a Kraak & Smaak, valamint az MF Robots is fellép jövőre a Paloznaki Jazzpikniken - közölték a szervezők szerdán. 2023. december 6. 13:20 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat Kínai barátok hozták el Veszprémbe a kultúrájukat A kínai Ningbo város lakosságszáma pont akkora, mint Magyarországé: 9,6 millió ember. Ez a város pedig Veszprémmel ápol már húsz éve partnervárosi kapcsolatot. Ennek egyik eredménye a Pannon Egyetemre szervezett fotókiállítás, aminek a megnyitóján a hazánkban tartózkodó ningbói delegáció is részt vett hétfőn. 2023. december 4. 15:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.