Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A gyerekek korai fejlesztését támogatták

2023. március 4. 11:02
A Gyermekeinkért’91 Alapítvány szükséges eszközök beszerzésével támogatja a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat szakmai munkáját. Az adományokat pénteken adták át a Veszprémi Tankerület irodájában.

A Gyermekeinkért’91 Alapítvány matracokkal és diagnosztikai eszközökkel támogatta a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat korai fejlesztő szolgáltatását. 

Fekete János, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: az 1991-ben alapított szervezet elsősorban gyermekek egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférését támogatja. Kezdetben kórházaknak jutattak adományokat, de úgy látták, hogy ezek a jól látható intézmények több támogatást is vonzanak, míg például a védőnői szakszolgálatok iránt kisebb az ilyen jellegű érdeklődés. Az elnök hangsúlyozta: az alapítvány legnagyobb bevételét az adó 1 százalékának felajánlása jelenti, és minden hozzájuk beérkező forintot – az adófelajánlásokat és a közvetlen támogatást is – adományokra fordítanak.

Szedlák Bernadett, a Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója elmondta, hogy szerencsére az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott a korai fejlesztés, pályázati források is rendelkezésre álltak. Egy jogszabály-változás következtében minden járásban biztosítaniuk kell a korai fejlesztést elindító vizsgálatot, ami eddig csak a megyeszékhelyen volt elérhető. Az alapítványtól ezért elsősorban olyan Seed diagnosztikai eszközt kértek, amivel már néhány hónapos kortól diagnosztizálható, hogy a gyermek milyen eltérést mutat a normál fejlődéstől.

Az adománynak köszönhetően ezek az eszközök minden járási kirendeltséghez eljutottak. Szedlák Bernadett elmagyarázta, hogy a diagnosztikát követően a szakemberek a család aktív bevonásával kezdik meg a gyerekek fejlesztésést, a szülőknek, nagyszülőknek is megtanítják azokat a feladatokat, amikkel otthon, a mindennapokba beépítve is segíthetik a fejlődést.  A mostani adománynak emellett részei olyan matracok is, amelyekre a még nem ültethető kisgyerekeket higiénikus és biztonságos körülmények között fektethetik le a vizsgálat és a foglalkozások idejére. 

Az alapítvány munkáját Szauer István, a Veszprémi Tankerület vezetője is megköszönte.
 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. ma 11:39 A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban állatvédelem A veszprémi Ringató Óvoda lett az 'Év Állatvédő Óvodája' az országban Rekordszámú oktatási és gyermekvédelmi intézmény pályázott országszerte "állatbarát" címre és első ízben avattak „Állatbarát Nagykövet” pedagógusokat is a kétnapos díjkiosztón Budapesten. tegnap 14:18 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. tegnap 13:53 A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok félnek a daganatos megbetegedésektől, mégsem járnak szűrővizsgálatokra A magyarok több mint fele fél a daganatos megbetegedéstől, mégis csak minden ötödik megkérdezett tesz meg minden tőle telhetőt a megelőzés érdekében - összegezték szerdán egy kerekasztal-beszélgetésen az Affidea Magyarország által készített országos, reprezentatív kutatás eredményét. 2024. június 19. 15:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.