Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Néhány órán belül kétszer is elfogták az ittasan vezető férfit

2023. március 6. 14:10 // Forrás: rendőrség
A Balatonfüredi rendőrkapitányság munkatársai szombat éjszaka Tihanyban állítottak meg egy személygépkocsit és ellenőrizték annak vezetőjét – számolt be közösségi felületén a rendőrség.

Az 55 éves érdi sofőrnél felmerült az ittasság gyanúja, melyet a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat alátámasztott. A járőrök a férfit ezután további mintavételre előállították, majd vezetői engedélyét elvették és ellene ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek.

Egy másik járőrpáros másnap délelőtt Balatonfüreden állította meg az érdi férfit, akinél a helyszíni légalkoholmérés ismét pozitív eredménnyel zárult. A férfit további mintavételre megint előállították, és vele szemben ekkor már nem csak ittas járművezetés gyanúja, hanem engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt is eljárást indítottak.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy hazánkban még mindig zéró tolerancia van érvényben, mely az alkohol fogyasztás teljes tilalmát jelenti a gépjárművezetés előtt és alatt egyaránt a gépi meghajtású járművek vezetőinek. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.