Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Elvétette az épületet, így egy múzeumba akart bemenni a férfi éjszaka

2023. március 9. 14:59 // Forrás: rendőrség
Az egyik várpalotai múzeum képviselője tett bejelentést hétfő délután arról, hogy az épületbe betörtek. A helyszínre érkező rendőröknek a bejelentést tevő férfi elmondta, hogy a tettes a bejárati ajtó antik kilincsét törte le, de végül az épületbe nem jutott be.

A várpalotai rendőrök gyors és eredményes adatgyűjtésének eredményeképp rövid időn belül azonosították a 31 éves szolnoki férfit, akit három nappal később elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták. 

A férfi a nyomozóknak elismerte, hogy március 4-én éjszaka a múzeum környékén lévő szórakozóhelyen tartózkodott, majd az ideiglenes szállására akart menni, de irányt és épületet tévesztett. Amikor be szeretett volna jutni a bejárati ajtón, azt zárva találta és idegességében rángatni kezdte a kilincset, mely az erőbehatástól letört. A nyílászárót ezután többször megrúgta. A letört kilincset végül a földre helyezte a férfi, és távozott onnan.  A rongálással a szolnoki elkövető közel háromszázezer forint kárt okozott. 

A Várpalotai Rendőrkapitányság rongálás vétségének elkövetése miatt indított nyomozást a férfi ellen – közölte közösségi felületén a hatóság.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.