Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Miért jó a lánc spray a motorkerékpárokhoz?

2023. március 14. 10:28

Egy motorkerékpár megfelelő karbantartásához számtalan kiegészítőre van szükség. Rengeteg olyan alkatrész van, amit óvni kell a mindennapi használat okozta elhasználódástól. Az egyik ilyen elem, amely nagyon fontos és viszonylag sérülékeny is, az a lánc. Szerencsére már vannak olyan termékek, mint például a lánc spray, amivel meghosszabbíthatjuk a lánc élettartamát.

Miben tud segíteni a lánc spray?

Motorosoknak kifejezetten ajánlott, hogy a megfelelő kiegészítőket minél hamarabb beszerezzék, ilyen például a már említett, a Weber Autotechniknél kapható lánc spray is. Jogosan felmerülhet azonban a kérdés, hogy miért van szükség lánc sprayre? Önmagában a lánc nem képes ellátni a feladatát?

A motrokerékpár lánc sprayről azt érdemes tudni, hogy ez egy olyan kenőanyag, amit leginkább motorkerékpárok, és más gépek gyorsjárítú láncainak kenéséhez szokás használni. A lánc spray használata azért előnyös, mert a láncot hosszú távon védelmezi a kopástól és az oxidációtól. A láncokra az egyik legnagyobb veszélyt ez a két hatás jelenti. A kopás a folyamatos használattól lép fel, ha “szárazon” hagynánk a láncot, akkor száraz-kopás alakulna ki, sokkal erősebben és gyorsabban kopna az egész alkatrész. Mondanunk sem kell, a kopás idővel a lánc elszakadásához vezet, ami kifejezetten kellemetlen tud lenni.

Ha menet közben szakad el a lánc, akkor lerobbanhatunk, a cseréje nagyon körülményes, ha pedig indulás előtt vesszük észre, az egész napunk menetrendje veszélybe kerül. Az oxidáció is hasonló eredménnyel járhat, csak az sokkal lassabban “gyilkol”.

A lánc spray mindemellett csökkenti a súrlódást a lánc és a fogaskerék között, ami egyrészt ugye a kopást enyhíti, másrészt kisebb lesz a zajszint és az egész motor működése hatékonyabb lesz. A lánc spraynek még van egy olyan pozitív tulajdonsága, hogy víztaszító hatású, így megakadályozza a rozsdásodást és a korróziót a láncban. Nedves körülmények között is nyugodtan vezethetünk.

A hosszú élettartam a kulcsa mindennek

Mind motorkerékpárunk, mind annak alkatrészeinek esetében a fő cél az, hogy hosszú élettartamot biztosítsunk nekik. Ezért is fontosak a különböző kiegészítők, termékek, mint amilyen a lánc spray is. Fontos megjegyezni, hogy a lánc spray akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen és megfelelően alkalmazzuk. A ló túloldalára sem érdemes átesni, ugyanis túl sok spray használat esetén ellenkező hatást fogunk elérni, és romlani fog a lánc teljesítménye.

Csak megbízható forrásból vásároljunk

Mint megannyi jármű kiegészítő esetében, úgy a lánc spraynél is igaz az, hogy csak ellenőrzött forrásból vásároljunk. Kerüljük a távol-keleti webáruházakat, amelyek olcsó “megoldást” kínálnak, mert könnyen kerülhetünk kellemetlen helyzetbe. Válasszunk inkább olyan megbízható webshopokat, mint amilyen a Weber Autotechnik is!
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.