Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A költözés kiegészítő feladatai

2023. március 15. 10:19

A költözés első lépése a költöztetendő dolgok átnézése és összepakolása, vagyis a dobozolás. Érdemes ezt egy alapos válogatással egybekötni, hiszen az évek alatt gyakran felhalmozódnak a holmik, melyek egy részére nincs is szükségünk. Ezenkívül a lapraszerelt bútorokat a költözés idejére szét kell szedni és a nagyobb bútorokat, például az ülőgarnitúrákat is szét kell szerelni. Ezeket a feladatokat azonban akár a költöztető cégre is rábízhatjuk, így nekünk kevesebb feladatra kell összpontosítanunk.

A megfelelő doboz

Nem mindegy, hogy a holmikat hogyan és mibe pakoljuk, a Promove, a professzionális költöztetés szakemberei ugyanis elmondták, hogy a bútorszállítás és a dobozok szállítása során nagyon fontos, hogy az ezekben tárolt értéktárgyak ne sérüljenek meg. 

Első lépésként le kell szögezni, hogy nem minden doboz alkalmas költözéshez. Óva intünk mindenkit attól, hogy innen-onnan kidobott dobozokat hordjon haza és ebbe próbálja beletenni a költöztetendő tárgyakat. Csábító egy üzlet mellé kitett doboz, vagy egy zöldségesnél található banánosláda, azonban előre látható, ezekkel a későbbiekben csak problémánk lesz.

A költözéshez ugyanis strapabíró, biztonságosan zárható, lehetőleg fix méretű költöztető dobozokra van szükség, ezek ugyanis garantálják, hogy amikor a szállítók megemelik őket, akkor nem fognak szétnyílni, valamint egy kátyúba hajtva nem fognak szétszakadni és a benne lévő értékeink nem fognak megsérülni.

Speciális dobozokat vásárolhatunk akár a költöztető cégtől is, így biztosak lehetünk benne, hogy kiváló minőségű, erős dobozokba fogunk pakolni.

A helyes dobozolás

Ha beszereztük a megfelelő dobozokat, akkor következik a holmik belepakolása. Lehetőleg ne úgy gondolkozzunk, hogy az egyik dobozban csak egyfajta dolog lesz, például könyvek, a másikba pedig más dolog, mert ebben az esetben bizonyos dobozok túl nehezek lennének.

Csomagoljunk úgy, hogy a doboz aljára tegyünk néhány nehezebb tárgyat, majd töltsük ki a dobozt könnyebb dolgokkal, például ruhákkal vagy párnákkal. Ezáltal elérjük azt, hogy minden dobozunk tele lesz, és a súlyuk is megközelítőleg egyforma lesz.

Minden dobozra írjuk rá, hogy mi található benne, ez nagymértékben segíteni fogja a kipakolást, valamint az is szerepeljen rajta, hogy az új lakásban melyik helyiségbe kerüljön.

A költöztető cégtől is kérhetünk segítséget a dobozoláshoz, ha egészségi állapotunk vagy elfoglaltságunk nem teszi lehetővé ezt a műveletet.

A bútorok szét- és összeszerelése

Ezt a műveletet is ajánlatos a költöztetőkre bízni, hiszen nagy rutinnal rendelkeznek a bútorszerelés terén, így nem kell azon aggódnunk, hogy hogyan lesz ebből újra szekrény. Ráadásul nem kell vigyáznunk a csavarokra, őrizgetni az összeszerelési útmutatót sem, hiszen a szakemberek számtalan bútorszerelésen vannak már túl, így gond nélkül újra összeállítják a berendezést.

A helyes dobozolás és a bútorok lapra szerelése a költözés egyik fontos lépése, amennyiben nem vagyunk biztosak magunkban, nyugodtan bízzuk meg ezzel a szakembereket.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.