Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Szakmai és családi programok az autizmus világnapján

2023. április 1. 15:45
Április 2. az autizmus világnapja, amiről évek óta Veszprémben is megemlékeznek. Idén többnapos programsorozatot szerveztek ebből az alkalomból.

A háromnapos programsorozat nyitányaként pénteken szakmai napot rendeztek a Városházán. A megjelenteket Porga Gyula polgármester köszöntötte, aki elmondta: városvezetőként kiemelt küldetésének tartja, hogy Veszprém mindenki számára élhető hely legyen. Ebben nagy segítséget jelentenek azok a civil szervezetek, amelyek tudásuk révén hatékonyabban tudnak egy-egy területen dolgozni, mint az önkormányzat tenné, és így kialakulhat együttműködés a két szektor között. Példaként a hajléktalan-ellátást és a drogsegély-ambulanciát említette, amelyeket régóta civil szervezetek működtetnek, de ilyen gyümölcsöző együttműködés él az Autispektrum Egyesülettel is, akik fejlesztésekkel, programokkal nyújtanak segítséget. Brokés Judit, az idén tízéves egyesület elnöke köszönetet mondott az önkormányzatnak, mint mondta, a város támogatása nélkül nehezen tudnák megvalósítani a szakmai programjukat.

A szakmai napon több, autistákkal is foglalkozó szervezet szakemberei cseréltek tapasztalatot, többek között az Autizmus Alapítvány, a Bethesda KIDSz, és a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekpszichiátriai szakrendelőjének munkatársai is beszámoltak munkájukról. 

Pénteken a programsorozat folytatásaként autista alkotók munkáiból nyílt kiállítás a Városháza aulájában, este pedig örömdobolást szerveztek a Petőfi színház előcsarnokában.  Szombat délelőtt író-olvasó találkozón vehettek részt az érdeklődők Z. Kiss Adriennel.

A rendezvénysorozat vasárnap zárul, 14:30-tól családi napot szerveznek a Hangvillában, ahol egyebek mellett hangszersimogatóra és tombolára is sor kerül, majd a Kiskalász zenekar koncertjével zárul a nap ezen a helyszínen. Ezt követően 18 órától szimpátiafelvonulást rendeznek a belvárosban. 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.