Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén harmadik alkalommal díszítenek tojásfát a Jeruzsálemhegyen

2023. április 7. 22:56
Az első tojások hétfőn kerültek fel arra a Kiskőrösi utcai fára, amelyet az ünnep idejére “örökbe fogadott” a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör.

Heiter Sándor, a civil szervezet vezetője kérdésünkre elmondta: a kezdeményezés ötlete a pandémia idején fogant meg: amikor nem lehetett csoportos rendezvényeket szervezni, arra kérték a városrész lakóit, hogy hagyjanak egy-egy díszt a vegyesbolt előtti fákon, így – bár a díszítés egyénileg történt – mégis közösségi kezdeményezéssel ünnepelhették a húsvétot. 

A fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódottA fa díszítésébe Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője is bekapcsolódott

A tojásfa-díszítés annyira népszerű lett, hogy a lezárások után is igény mutatkozott rá, így mára hagyománnyá vált. Az elmúlt években több mint kétszáz tojást akasztottak az ágakra, amik másfél-két hétig derítették jobb kedvre az erre járókat. 

Az első díszeket a Szent Margit Óvoda csemetéi helyezhették el a tojásfán, azóta pedig bárki, aki szeretne hozzájárulni a városrészi ünnephez, felakaszthatja a maga tojásait. Nagyszombaton 16 órától pedig közösségi díszítésre várják az érdeklődőket a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör tagjai.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.