Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megtartotta ülését az Idősügyi Tanács

2023. április 5. 10:59
Kedden tartották az Idősügyi Tanács ülését a Városházán. Idén először ült össze a tanács a költségvetés elfogadása után.

Hegedűs Barbara alpolgármester a sajtó számára összefoglalta a legfontosabb napirendi pontokat. Kiosztják a február végén a költségvetésben elfogadott 2,5 milliós forintos támogatást, amiből minden nyugdíjas klub létszámtól függően, illetve egyéb szempontok alapján részesül.

Hegedűs elmondta: április végén plusz egymillió forintot biztosítanak a nyugdíjas szervezetek számára. Ez nagy segítség lehet például rendezvények vagy versenyek szervezésénél, melyek gyakran erősítik a város hírnevét.

A másik jelentős napirendi pont az év végén elfogadott idősügyi koncepció volt, melyhez intézkedési terv is készült, több konkrét projekt megfogalmazásával. A célkitűzések olyan programokról szólnak, mint a szenior kisokos kiadása, mely az önkormányzati szolgáltatásokat mutatja be.

Az alpolgármester hozzátette, tervezik egy koncepció kidolgozását – szakértő bevonásával – , mely arról szól, miként lehet támogatni az időseket abban, hogy minél később kelljen bentlakásos szolgáltatást választaniuk.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? ma 1:29 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. tegnap 16:14 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12 A polgárok őreit díjazták A polgárok őreit díjazták Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak. tegnap 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.