Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Az EFOTT-ra készülve szerveztek játékos napot az egyetemen

2023. április 6. 13:52
Pecsétgyűjtő játékot szerveztek szerdán a Pannon Egyetemen az EFOTT-tal karöltve abból az alkalomból, hogy az országos fesztiválnak és találkozónak idén nyáron a veszprémi egyetem lesz a házigazdája.

Az öt állomásból álló feladatsort nyolc csapat – a VEN-csapatok és négy kari közösség – teljesítette szerda délután. A csapatok az egyetem aulájától egy rövid megnyitót követően indultak útnak. 

Itt Csillag Zsolt, az intézmény kancellárja köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, a Pannon Egyetem a kutatások és a képzések terén is előkelő helyet foglal el a rangsorokban, de bulizásban a veszprémi hallgatók hagyományosan vezető helyen állnak, hiszen 1969-ben az országban először itt szerveztek egyetemi napokat – a VEN idén már a harmincadik alkalommal szólítja meg a fiatalokat a hónap végén. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő, a Pannon Egyetem egykori hallgatója hangsúlyozta: nagyszerű év ez a Veszprémben tanuló fiatalok számára, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa program, a VEN és az EFFOT is őket szólítja meg. 

Az EFOTT házigazdájaként a Pannon Egyetem az EFOTT pályázatban is bemutatott értékek mentén szervezi az április 5-i pecsétgyűjtő játékot: közösség, kultúra, digitalizáció, fenntarthatóság és sport. A nap a felső kampuszon közös feladattal és egy chillezős beszélgetéssel zárult. 

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.